Ik wil bij jou!

Doeneke Sociaal
10

‘Ik wil bij jou!’ en ‘ik wil bij jou thuis!’ Ze stuurt me twee spraakberichten. Mijn hart smelt. Ik zie maar weinig kinderen in mijn levensfase: ik ben 52, met een leeg nest. Dat is heerlijk rustig. En soms té rustig. Dlet, van bijna vijf, wil een dagje bij mij. Wat een feest!

“Wat wil je vandaag doen?’ vraag ik haar, als ze bij me achterop de fiets zit, van haar huis naar mijn huis. In haar rugzakje zitten haar knuffel en wat schone kleren. “Bouwen”, fluistert ze. Ze doet soms wat verlegen. “Bouwen”, herhaal ik, “ja, dat gaan we doen!”

We maken torens van houten plankjes. We luisteren naar de kindermusical Alfred Jodocus Kwak en zingen ‘kwek kwek kwek, ik ben wel goed maar ik ben niet gek’ steeds harder mee. We doen memory. We eten een boterham uit het vuistje. We bakken koekjes. We gooien met dobbelstenen en tellen de stippen.


We kijken een tijdje naar twee vrolijk fladderende vlinders. We maken allebei een tekening. We schrijven onze namen en vergelijken de letters. We doen acrobatische kunstjes. We koken samen het avondeten. Wow!


Dat Dlet mij verslaat met memory en wel een spagaat kan, vind ik niet erg. Tussen ons is er geen competitie, enkel spel. We zijn en doen gewoon de hele dag samen een beetje van alles en nog wat waar we zin in hebben. Zonder planning. Zonder doel. Heel naturel. Heerlijk!


’s Avonds ben ik niet uitgeput, maar lekker moe. Ontspannen ga ik naar bed. Ik val als een blok in slaap. Zoals vroeger. Wanneer wil Dlet weer bij mij?

Weer – Doeneke wil ’t proberen!

Ik lees jouw blogs vooral voor de werkpretjes. Fris en helder waarbij ook jouw digitaaltjes werkpret vaak draaien om werkpret. Sociaaltjes scan ik meestal. Dat deed ik ook met deze. Bij toevallig echt lezen van dit juweeltje kom ik tot een conclusie. Ik moet nog aan de Bak 😁

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Sociaal
3
Opzwepend en lekker!

Ze danst K-pop. In een girlsband. En verandert van een verlegen tiener in een podiumbeest. De muziek is een combi van hiphop en andere popmuziek. De choreografie van de dans is dynamisch, strak, synchroon en met oog voor detail. Heel veel details. De teksten bevatten een activistische boodschap. De Zuid-Koreaanse …

Doeneke Sociaal
6
De lekkerste ballen

Elitair is het niet. Het is voor iedereen. Filmsterren doen het. En taxichauffeurs. Presidenten en kinderen. Mannen en vrouwen. Denk ik aan jeu de boules, dan denk ik aan de zomervakanties in Frankrijk vroeger. Op dorpspleinen spelen Franse oude mannetjes dit spel. Ze zitten op een bankje en staan op …

Doeneke Sociaal
40
Stem op mij!

‘Ik hou niet zo van politiek’, zegt ze keer op keer. Dus stemt ze nooit. Ik leer om altijd te stemmen. Van mijn ouders en grootouders. Mensen van vroeger. Omdat democratie niet vanzelfsprekend is. Dat zomaar een of andere griezel onze democratie verandert in een autocratie. Gevaarlijk. Dat je onze …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten