Stralend door ’t leven

Doeneke Fit
6

Het wereldwijde web staat vol tips over mooier leven. De aantrekkelijkste tips pas ik toe. Zo start ik elke ochtend met twee glazen warm water met citroen. Da’s goed voor de stofwisseling. Na elk half uur achter mijn laptop sta ik op: even bewegen. Da’s goed voor de bloedcirculatie. Aan het eind van een werkdag ruim ik mijn bureau op. Da’s goed voor een opgeruimd hoofd. Elke dag pak ik buiten minimaal een half uurtje daglicht. Da’s goed voor alles. Zeker met altijd een goede SPF op je gezicht. Da’s goed voor een stralende jonge gezonde huid. Ik leer graag van handige beautytips van beroemdheden.


Maar een teveel aan beautytips maakt het leven zwaar. Een lekkere beauty routine ontaardt dan in een akelig beauty regime. Zo komen bij Marilyn Monroe de good looks ook niet vanzelf. Ze ondergaat chirurgische neus- en kaakcorrecties. Elke drie weken blondeert ze haar haar met peroxide en bleek. Voor een witte huid vermijdt ze de zon. Dat lijkt mij allemaal geen pretje.

Wel twijfel ik even over Marilyns ‘eenvoudige buste-verstevigende routine’. Elke ochtend een paar armoefeningen met in elke hand 2,5 kilo. Past dat bij mij? Mwah. Ik doe het toch maar niet. Beauty is leuk, maar ik wil vooral gezond en liefdevol zijn – ook naar mijzelf. Met een goede mix: vol met van alles en nog wat. Deze les trek ik uit het leven van Marilyn. Een bigger than life icoon en enorm stoere vrouw. Ze wordt slechts 36 jaar. Maar is voor altijd gorgeous in de ogen van miljoenen mannen en vrouwen.

Een goede mix – Doeneke wil ’t proberen!

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
3
Aantrekkelijk in no time

Ik spaar ze. Van die mini-workout filmpjes op social media: transform in only a few reps a day! Een animatie van hoe een slap en blubberig probleemgebied verandert in een strakke body. In no time. Wel aantrekkelijk. Gewoon the exercise. Een stap opzij, een arm omhoog, een been naar achteren. Een …

Doeneke Fit
5
Er is iets aan de hand

Opeens lig ik op straat. Iets haalt me onderuit. Het blijkt een losse veter. Ik struikel over mijn eigen veter. In een onhandige reflex vang ik mezelf met mijn linkerhand op. Auw. De volgende dag ziet de jonge HAIO (Huisarts in Opleiding) het meteen: mijn pols ziet er uit als …

Doeneke Fit
2
Van bulken naar cutten

“Ze zijn weer bezig”, zegt ze met een zucht, “niet eten staat weer op het menu.” Vasten haar tienerzoons deze maand mee met moslims en christenen? De ramadan en de vastenmaand voor Pasen vallen dit jaar leuk samen. Allemaal bezig met geestelijke groei, overgave en liefdevolle aandacht voor de omgeving. …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten