Stralend door ’t leven

Doeneke Fit
6

Het wereldwijde web staat vol tips over mooier leven. De aantrekkelijkste tips pas ik toe. Zo start ik elke ochtend met twee glazen warm water met citroen. Da’s goed voor de stofwisseling. Na elk half uur achter mijn laptop sta ik op: even bewegen. Da’s goed voor de bloedcirculatie. Aan het eind van een werkdag ruim ik mijn bureau op. Da’s goed voor een opgeruimd hoofd. Elke dag pak ik buiten minimaal een half uurtje daglicht. Da’s goed voor alles. Zeker met altijd een goede SPF op je gezicht. Da’s goed voor een stralende jonge gezonde huid. Ik leer graag van handige beautytips van beroemdheden.


Maar een teveel aan beautytips maakt het leven zwaar. Een lekkere beauty routine ontaardt dan in een akelig beauty regime. Zo komen bij Marilyn Monroe de good looks ook niet vanzelf. Ze ondergaat chirurgische neus- en kaakcorrecties. Elke drie weken blondeert ze haar haar met peroxide en bleek. Voor een witte huid vermijdt ze de zon. Dat lijkt mij allemaal geen pretje.

Wel twijfel ik even over Marilyns ‘eenvoudige buste-verstevigende routine’. Elke ochtend een paar armoefeningen met in elke hand 2,5 kilo. Past dat bij mij? Mwah. Ik doe het toch maar niet. Beauty is leuk, maar ik wil vooral gezond en liefdevol zijn – ook naar mijzelf. Met een goede mix: vol met van alles en nog wat. Deze les trek ik uit het leven van Marilyn. Een bigger than life icoon en enorm stoere vrouw. Ze wordt slechts 36 jaar. Maar is voor altijd gorgeous in de ogen van miljoenen mannen en vrouwen.

Een goede mix – Doeneke wil ’t proberen!

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
Het is maar kanki

“Ik heb kanki,” zegt ze. Er zit een knobbeltje in haar borst. Het blijkt een kwaadaardige tumor. Kanker dus. Het lijkt goed operabel. Ze houdt de moed erin. Vandaar ‘kanki’. Dat klinkt milder dan ‘kanker’. Hoor je kanker, dan voel je ‘dood’. De associatie van kanker met een terminale ziekte …

Doeneke Fit
6
Verslapen

Kom je te laat dan ben je asociaal, slordig en lui. Een les van mijn moeder. En zij leert dit van haar moeder. Mijn oma en opa zijn zelfs zó op tijd dat ze ‘hun’ trein van een uur eerder zien vertrekken, terwijl ze wachten op het tochtige perron. Op …

Doeneke Fit
7
Em bodi ment

Sluiten jouw lichaam en geest lekker op elkaar aan? Dikke kans dat dit niet helemaal het geval is. En dat je teveel in je hoofd zit. Dat is niet zo raar. We leren van kinds af aan: prestaties lever je met je hoofd. En zo raken we de connectie met …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten