Recht zo die gaat?

Doeneke Fit
1

“Hij doet alsof hij dood gaat”, klaagt een vriendin. Haar echtgenoot heeft een verkoudheid. Dus ligt hij op de bank. Met veel hysterisch vertoon snuit hij zakdoeken vol. En met verdrietige natte ogen smeekt hij om haar aandacht. Hij kan zeker ook niet naar zijn werk … voorlopig. Wij kennen die mannen. Allemaal aanstellers!

Man twee. “Hij heeft blijkbaar al maanden pijn in zijn buik. En ook bloed in zijn urine. Maar dat vertelt hij natuurlijk niemand. En nu is het helemaal foute boel. Er is niets meer aan te doen … ”, snikt ze. Mannen … Allemaal binnenvetters!


Vrouwen weten dat ze het niet beter doen dan mannen. We gaan allemaal merkwaardig om met lichamelijk gedoe. Met dat van onszelf. En met gedoe van een ander. Klaag je over je gezondheid? Mensen veroordelen elkaar te snel. Dat veroorzaakt veel gelazer.

‘Boven de 40 zorgt je lichaam niet meer voor jou, maar zorg jij voor je lichaam’, lees ik. Die kijk snap ik wel! Wat liefde en respect voor dat lieve en trouwe sleetse lijf. Op de volgende bladzijde lees ik: ‘Lief voor je lijf en weinig tijd? Start je dag met een korte meditatie’. Gewoon slim en doenbaar.

Elke ochtend geef ik mijn lichaam een paar minuten alle aandacht. Ik vouw me in kleermakerszit op een stevig kussentje. Ik strek mijn rug. En sluit mijn ogen. Ik adem diep in en uit. Daarna scan ik mijn body. Van mijn tenen tot aan mijn kruin. Goedemorgen!

Mijn lichaam vertelt mij veel. Ik ontdek rare geluiden in mijn lijf. Stijfheid. Souplesse. Spanning. Ontspanning. Van alles! Zorg voor ons lichaam werkt echt. We worden steeds meer vertrouwd met elkaar: mijn lijf en ik. We stemmen dagelijks even af. Alles met liefde.

Dagelijks klein onderhoud – Doeneke wil ‘t proberen!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
22
Dag pap

Opeens is mijn vader zichzelf niet meer. Hij is angstig, onrustig en hallucineert. Dat komt door een delier. Hij ziet dingen over de wanden van zijn kamer kruipen. Muren verplaatsen zich en worden groen. En dat doen akelige mensen op afstand. Heel ingenieus. Ze testen hem. Hij is uitverkoren, zegt …

Doeneke Fit
1
Een stapje terug in de tijd?

Je bent jong en je wilt wat. Dus dans je. Natuurlijk! Je zal nu maar een jongere zijn. Niet dansen? Daar gaan je kansen! Vanaf mijn 14e ga ik naar de discotheek. In Hengelo. Twente. Maar ik dans. En ik kijk om me heen. En ze kijken naar mij. We …

Doeneke Fit
1
Op mijn kop

Eindelijk ondersteboven! Nooit eerder lukt mij dat. Handstand. Handstand overslag. Radslag. Dat lukt nooit als kleine meid. Ook nooit bij bedrijfsyoga. Weer nooit bij yoga om de hoek. Vreselijk. Tot nu. Eindelijk kan ik het zelf. Op mijn kop. Top! Een stevige vrouw van het FeetUp reclamespotje trekt mij over …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten