Recht zo die gaat?

Doeneke Fit
2

“Hij doet alsof hij dood gaat”, klaagt een vriendin. Haar echtgenoot heeft een verkoudheid. Dus ligt hij op de bank. Met veel hysterisch vertoon snuit hij zakdoeken vol. En met verdrietige natte ogen smeekt hij om haar aandacht. Hij kan zeker ook niet naar zijn werk … voorlopig. Wij kennen die mannen. Allemaal aanstellers!

Man twee. “Hij heeft blijkbaar al maanden pijn in zijn buik. En ook bloed in zijn urine. Maar dat vertelt hij natuurlijk niemand. En nu is het helemaal foute boel. Er is niets meer aan te doen … ”, snikt ze. Mannen … Allemaal binnenvetters!


Vrouwen weten dat ze het niet beter doen dan mannen. We gaan allemaal merkwaardig om met lichamelijk gedoe. Met dat van onszelf. En met gedoe van een ander. Klaag je over je gezondheid? Mensen veroordelen elkaar te snel. Dat veroorzaakt veel gelazer.

‘Boven de 40 zorgt je lichaam niet meer voor jou, maar zorg jij voor je lichaam’, lees ik. Die kijk snap ik wel! Wat liefde en respect voor dat lieve en trouwe sleetse lijf. Op de volgende bladzijde lees ik: ‘Lief voor je lijf en weinig tijd? Start je dag met een korte meditatie’. Gewoon slim en doenbaar.

Elke ochtend geef ik mijn lichaam een paar minuten alle aandacht. Ik vouw me in kleermakerszit op een stevig kussentje. Ik strek mijn rug. En sluit mijn ogen. Ik adem diep in en uit. Daarna scan ik mijn body. Van mijn tenen tot aan mijn kruin. Goedemorgen!

Mijn lichaam vertelt mij veel. Ik ontdek rare geluiden in mijn lijf. Stijfheid. Souplesse. Spanning. Ontspanning. Van alles! Zorg voor ons lichaam werkt echt. We worden steeds meer vertrouwd met elkaar: mijn lijf en ik. We stemmen dagelijks even af. Alles met liefde.

Dagelijks klein onderhoud – Doeneke wil ‘t proberen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
2
Squatten voor strakjes

Tergend langzaam buigt zij voorover. Ze houdt haar opgestroopte pantykousje tussen haar vingers. Met veel moeite krijgt ze het kousje om de tenen van haar rechtervoet en trekt ze het omhoog. Zo. Die is aan. Eindelijk. Nu been twee. Die andere kous. Eerst maakt ze het kousje weer gereed en …

Doeneke Fit
4
Pak ze

Waarmee ben jij bezig op Wereld Muggendag? Afgelopen zondag is het zover. We staan stil bij de mug. Ik denk aan de gewone huissteekmug. Zo’n inheemse. Zo’n irritante. Dat nare gezoem. En dat geniepige steken. En dan die jeuk. Die mij voor een keuze plaatst: beter niet of nu toch lekker …

Doeneke Fit
9
Met zijwieltjes

Zalig lijkt me die controle over elke beweging van mijn hele lichaam. Hoelahoepen. Zoals vroeger. De ene kant op. De andere kant op. Soepel rond mijn middel, been, arm, nek. En alles draaien van hier naar daar. Van onder tot boven en terug. Met voortdurend een grote glimlach op mijn …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten