Recht zo die gaat?

Doeneke Fit
1

“Hij doet alsof hij dood gaat”, klaagt een vriendin. Haar echtgenoot heeft een verkoudheid. Dus ligt hij op de bank. Met veel hysterisch vertoon snuit hij zakdoeken vol. En met verdrietige natte ogen smeekt hij om haar aandacht. Hij kan zeker ook niet naar zijn werk … voorlopig. Wij kennen die mannen. Allemaal aanstellers!

Man twee. “Hij heeft blijkbaar al maanden pijn in zijn buik. En ook bloed in zijn urine. Maar dat vertelt hij natuurlijk niemand. En nu is het helemaal foute boel. Er is niets meer aan te doen … ”, snikt ze. Mannen … Allemaal binnenvetters!


Vrouwen weten dat ze het niet beter doen dan mannen. We gaan allemaal merkwaardig om met lichamelijk gedoe. Met dat van onszelf. En met gedoe van een ander. Klaag je over je gezondheid? Mensen veroordelen elkaar te snel. Dat veroorzaakt veel gelazer.

‘Boven de 40 zorgt je lichaam niet meer voor jou, maar zorg jij voor je lichaam’, lees ik. Die kijk snap ik wel! Wat liefde en respect voor dat lieve en trouwe sleetse lijf. Op de volgende bladzijde lees ik: ‘Lief voor je lijf en weinig tijd? Start je dag met een korte meditatie’. Gewoon slim en doenbaar.

Elke ochtend geef ik mijn lichaam een paar minuten alle aandacht. Ik vouw me in kleermakerszit op een stevig kussentje. Ik strek mijn rug. En sluit mijn ogen. Ik adem diep in en uit. Daarna scan ik mijn body. Van mijn tenen tot aan mijn kruin. Goedemorgen!

Mijn lichaam vertelt mij veel. Ik ontdek rare geluiden in mijn lijf. Stijfheid. Souplesse. Spanning. Ontspanning. Van alles! Zorg voor ons lichaam werkt echt. We worden steeds meer vertrouwd met elkaar: mijn lijf en ik. We stemmen dagelijks even af. Alles met liefde.

Dagelijks klein onderhoud – Doeneke wil ‘t proberen!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
3
Mijn Lucas

Ik heb een nieuw lief: Lucas. Hij woont in Barcelona. Die afstand deert ons niet. We zijn super close. Lucas leert mij meer mijzelf te zijn. Opener. Flexibeler. Sterker. Dagelijks pakken we 15 minuten quality time. Lekker in onze makkelijkste outfit beluister ik zijn warme stem. Dan open ik mijn …

Doeneke Fit
3
Golven van vrijheid

‘Babymoordenaar’. Hij sist het in mijn oor. Ik huiver. Hij plant een hardnekkig zaadje diep in mij. Net antwoord ik op de vraag ‘wanneer begon voor jou je leven?’ met ‘sinds ik er me van bewust ben’. Dus kom ik in het kamp vóór abortus. Degenen die antwoorden ‘sinds de …

Doeneke Fit
3
Wat is er met die vrouw?

Het overvalt haar. Maar wat nou eigenlijk? Plotsklaps lukt even helemaal niets meer. Uitputting, angsten en sombere gedachten overmeesteren haar. Is zij overspannen? Heeft ze een burn-out? Leidt ze aan een depressie? Of aan een angststoornis? Autisme luidt uiteindelijk de diagnose. Autisme? Autisme ziet er toch heel anders uit? Ik …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten