Op mijn kop

Doeneke Fit
1

Eindelijk ondersteboven! Nooit eerder lukt mij dat. Handstand. Handstand overslag. Radslag. Dat lukt nooit als kleine meid. Ook nooit bij bedrijfsyoga. Weer nooit bij yoga om de hoek. Vreselijk. Tot nu. Eindelijk kan ik het zelf. Op mijn kop. Top!

Een stevige vrouw van het FeetUp reclamespotje trekt mij over de streep. Hoppakee gooit zij haar forse benen in de lucht. Haar gewicht en de zwaartekracht? Het lijkt alsof ze gewichtloos is. Licht en vrij. Fijn!

Nu heb ik mijn eigen FeetUp. Dagelijks sta ik omgekeerd. Mijn handen zet ik op het houten frame. Mijn schouders rusten op het hoefijzervormige kussen. Ik zet stapjes richting het frame en maak hup een sprongetje. Mijn benen strek ik rustig de lucht in. Heerlijk sta ik ondersteboven.

Zo’n kopstand – inversion – voelt fantastisch! Vertrouwen is de sleutel. Dus rustig doorademen. Ondersteboven verkwik ik mijn bloedsomloop, mijn centrale zenuwstelsel en mijn stofwisseling. Kleine moeite, groot plezier.

Bijvangst is de Facebookcommunity. Hier plaatsen FeetUppers filmpjes – van over heel de wereld. Van de eerste kopstand tot meer spektakel. Zonder gêne geven we ons bloot. Ik zie veel blote buiken. De zwaartekracht trekt aan heel wat t-shirts. De filmpjes en de – lieve – reacties stimuleren enorm.

De Vlaamse Emilie nodigt mij uit voor haar pittige FeetUp-yoga-zoomles. Fijn instrueert ze wat te doen met onze FeetUp. “Plooi je knieën,” zegt Emilie. Ondersteboven en verward strek ik mijn benen voor wat extra plooien op mijn knieschijven. Dat is fout. ‘Knieën plooien’ is in het Vlaams gewoon ‘knieën buigen’.

Op mijn kop? Volgens mij is dit nieuwe kunstje goed voor … alles.

 

Nieuwe kunstjes – Doeneke wil ‘t proberen!

 

Zalig hoe je het verwoordt en haha…er zijn nogal wat verschillen tussen Belgen en Nederlanders op taalvlak 😉

Voor mensen die interesse hebben in online Feet Up lessen of andere Yoga kunnen mij steeds contacteren of vinden op Facebook (Emilie Houwen of mijn pagina “Yoga en Pilates met Emilie”) of Instagram (yoga_emilie). Ik geef diverse gratis online lessen voor iedereen. Wees welkom om mee te doen!

Namasté

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
3
Aantrekkelijk in no time

Ik spaar ze. Van die mini-workout filmpjes op social media: transform in only a few reps a day! Een animatie van hoe een slap en blubberig probleemgebied verandert in een strakke body. In no time. Wel aantrekkelijk. Gewoon the exercise. Een stap opzij, een arm omhoog, een been naar achteren. Een …

Doeneke Fit
5
Er is iets aan de hand

Opeens lig ik op straat. Iets haalt me onderuit. Het blijkt een losse veter. Ik struikel over mijn eigen veter. In een onhandige reflex vang ik mezelf met mijn linkerhand op. Auw. De volgende dag ziet de jonge HAIO (Huisarts in Opleiding) het meteen: mijn pols ziet er uit als …

Doeneke Fit
2
Van bulken naar cutten

“Ze zijn weer bezig”, zegt ze met een zucht, “niet eten staat weer op het menu.” Vasten haar tienerzoons deze maand mee met moslims en christenen? De ramadan en de vastenmaand voor Pasen vallen dit jaar leuk samen. Allemaal bezig met geestelijke groei, overgave en liefdevolle aandacht voor de omgeving. …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten