Op mijn kop

Doeneke Fit
1

Eindelijk ondersteboven! Nooit eerder lukt mij dat. Handstand. Handstand overslag. Radslag. Dat lukt nooit als kleine meid. Ook nooit bij bedrijfsyoga. Weer nooit bij yoga om de hoek. Vreselijk. Tot nu. Eindelijk kan ik het zelf. Op mijn kop. Top!

Een stevige vrouw van het FeetUp reclamespotje trekt mij over de streep. Hoppakee gooit zij haar forse benen in de lucht. Haar gewicht en de zwaartekracht? Het lijkt alsof ze gewichtloos is. Licht en vrij. Fijn!

Nu heb ik mijn eigen FeetUp. Dagelijks sta ik omgekeerd. Mijn handen zet ik op het houten frame. Mijn schouders rusten op het hoefijzervormige kussen. Ik zet stapjes richting het frame en maak hup een sprongetje. Mijn benen strek ik rustig de lucht in. Heerlijk sta ik ondersteboven.

Zo’n kopstand – inversion – voelt fantastisch! Vertrouwen is de sleutel. Dus rustig doorademen. Ondersteboven verkwik ik mijn bloedsomloop, mijn centrale zenuwstelsel en mijn stofwisseling. Kleine moeite, groot plezier.

Bijvangst is de Facebookcommunity. Hier plaatsen FeetUppers filmpjes – van over heel de wereld. Van de eerste kopstand tot meer spektakel. Zonder gêne geven we ons bloot. Ik zie veel blote buiken. De zwaartekracht trekt aan heel wat t-shirts. De filmpjes en de – lieve – reacties stimuleren enorm.

De Vlaamse Emilie nodigt mij uit voor haar pittige FeetUp-yoga-zoomles. Fijn instrueert ze wat te doen met onze FeetUp. “Plooi je knieën,” zegt Emilie. Ondersteboven en verward strek ik mijn benen voor wat extra plooien op mijn knieschijven. Dat is fout. ‘Knieën plooien’ is in het Vlaams gewoon ‘knieën buigen’.

Op mijn kop? Volgens mij is dit nieuwe kunstje goed voor … alles.

 

Nieuwe kunstjes – Doeneke wil ‘t proberen!

 

Zalig hoe je het verwoordt en haha…er zijn nogal wat verschillen tussen Belgen en Nederlanders op taalvlak 😉

Voor mensen die interesse hebben in online Feet Up lessen of andere Yoga kunnen mij steeds contacteren of vinden op Facebook (Emilie Houwen of mijn pagina “Yoga en Pilates met Emilie”) of Instagram (yoga_emilie). Ik geef diverse gratis online lessen voor iedereen. Wees welkom om mee te doen!

Namasté

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
2
Alleen maar krakkemikkig?

‘Misschien ben ik aan het dementeren.’ Mijn tante van 83 jaar is er niet gerust op. Ik bespeur bij haar geen dementie. Haar geruststellen blijkt lastig. Want wie vertrouw je nog … als je hersens aftakelen? Tantelief vraagt of ik mee ga naar de geriater. Mijn tante krijgt een check. …

Doeneke Fit
Gatver een boek!

Geef je mij een boek cadeau, dan nodig ik je de volgende keer niet meer uit voor mijn kinderpartijtje. Niels is een ander kind dan ik vroeger. Hij is altijd blij met een boek. Niels verslindt boeken. Hij is een geval apart. Want jongens lezen over het algemeen niet zo …

Doeneke Fit
2
Over de datum?

Mijn man wil er niets van weten! Toch is het zover – zondag 18 oktober a.s. Dan is het wereldwijd Menopauze Dag. Ik denk dat ik die dag knetter chagrijnig en vermoeid op de bank lig. De overgang. Die is helemaal niet sexy. En alles duurt jaren … Ik had …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten