Op mijn kop

Doeneke Fit
1

Eindelijk ondersteboven! Nooit eerder lukt mij dat. Handstand. Handstand overslag. Radslag. Dat lukt nooit als kleine meid. Ook nooit bij bedrijfsyoga. Weer nooit bij yoga om de hoek. Vreselijk. Tot nu. Eindelijk kan ik het zelf. Op mijn kop. Top!

Een stevige vrouw van het FeetUp reclamespotje trekt mij over de streep. Hoppakee gooit zij haar forse benen in de lucht. Haar gewicht en de zwaartekracht? Het lijkt alsof ze gewichtloos is. Licht en vrij. Fijn!

Nu heb ik mijn eigen FeetUp. Dagelijks sta ik omgekeerd. Mijn handen zet ik op het houten frame. Mijn schouders rusten op het hoefijzervormige kussen. Ik zet stapjes richting het frame en maak hup een sprongetje. Mijn benen strek ik rustig de lucht in. Heerlijk sta ik ondersteboven.

Zo’n kopstand – inversion – voelt fantastisch! Vertrouwen is de sleutel. Dus rustig doorademen. Ondersteboven verkwik ik mijn bloedsomloop, mijn centrale zenuwstelsel en mijn stofwisseling. Kleine moeite, groot plezier.

Bijvangst is de Facebookcommunity. Hier plaatsen FeetUppers filmpjes – van over heel de wereld. Van de eerste kopstand tot meer spektakel. Zonder gêne geven we ons bloot. Ik zie veel blote buiken. De zwaartekracht trekt aan heel wat t-shirts. De filmpjes en de – lieve – reacties stimuleren enorm.

De Vlaamse Emilie nodigt mij uit voor haar pittige FeetUp-yoga-zoomles. Fijn instrueert ze wat te doen met onze FeetUp. “Plooi je knieën,” zegt Emilie. Ondersteboven en verward strek ik mijn benen voor wat extra plooien op mijn knieschijven. Dat is fout. ‘Knieën plooien’ is in het Vlaams gewoon ‘knieën buigen’.

Op mijn kop? Volgens mij is dit nieuwe kunstje goed voor … alles.

 

Nieuwe kunstjes – Doeneke wil ‘t proberen!

 

Zalig hoe je het verwoordt en haha…er zijn nogal wat verschillen tussen Belgen en Nederlanders op taalvlak 😉

Voor mensen die interesse hebben in online Feet Up lessen of andere Yoga kunnen mij steeds contacteren of vinden op Facebook (Emilie Houwen of mijn pagina “Yoga en Pilates met Emilie”) of Instagram (yoga_emilie). Ik geef diverse gratis online lessen voor iedereen. Wees welkom om mee te doen!

Namasté

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
1
Recht zo die gaat?

“Hij doet alsof hij dood gaat”, klaagt een vriendin. Haar echtgenoot heeft een verkoudheid. Dus ligt hij op de bank. Met veel hysterisch vertoon snuit hij zakdoeken vol. En met verdrietige natte ogen smeekt hij om haar aandacht. Hij kan zeker ook niet naar zijn werk … voorlopig. Wij kennen …

Doeneke Fit
22
Dag pap

Opeens is mijn vader zichzelf niet meer. Hij is angstig, onrustig en hallucineert. Dat komt door een delier. Hij ziet dingen over de wanden van zijn kamer kruipen. Muren verplaatsen zich en worden groen. En dat doen akelige mensen op afstand. Heel ingenieus. Ze testen hem. Hij is uitverkoren, zegt …

Doeneke Fit
1
Een stapje terug in de tijd?

Je bent jong en je wilt wat. Dus dans je. Natuurlijk! Je zal nu maar een jongere zijn. Niet dansen? Daar gaan je kansen! Vanaf mijn 14e ga ik naar de discotheek. In Hengelo. Twente. Maar ik dans. En ik kijk om me heen. En ze kijken naar mij. We …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten