Em bodi ment

Doeneke Fit
7

Sluiten jouw lichaam en geest lekker op elkaar aan? Dikke kans dat dit niet helemaal het geval is. En dat je teveel in je hoofd zit. Dat is niet zo raar. We leren van kinds af aan: prestaties lever je met je hoofd. En zo raken we de connectie met onszelf kwijt. Dat kan beter!


Volgens Veronique moeten wij mensen meer ‘zijn’ als een boom. Met onze wortels in de aarde én onze kruin open naar boven. Dan stroomt onze energie. Dan ervaren we meer eenheid geworteld in onszelf. En hebben we vol contact met alles en iedereen om ons heen.


Best lekker meer connectie met jezelf. Dat lukt met embodiment. Dat staat voor ‘belichaming’. Veronique toont hoe je je geest en je lichaam fijn op elkaar aansluit. Hoe dan? Daar zijn geen precieze woorden voor, blijkt als ik comfortabel bij haar op de bank zit.


Ik focus me terwijl Veronique mij stapje voor stapje leidt naar nog net wat meer connectie met mezelf. ‘Welk deel in je lijf spreekt in je op?’ ‘Welke textuur heeft het?’ ‘Wat wil dit voor jou?’ Het zijn pittig lastige vragen. Mijn hoofd raakt al snel de kluts kwijt. Wel voel ik raar precies waarop Veronique koerst. En dat ontdek ik moeiteloos. Met mijn adem en aandacht daal ik steeds wat treden af binnen ‘dat iets’ in mijzelf. Binnen de kortste keren zit niets me daarbij nog in de weg.


Ik voel me nu geen boom. Wel voelt het ‘iets’ bijzonder lekker en fris. Wat dit ‘iets’ is? Ik heb geen idee. Dat embodiment is vreemd en tegelijkertijd juist heel normaal. Er zit iets in mij …

Die boom – Doeneke wil ’t proberen!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
2
Die paar minuutjes

‘Als je nou elke dag maar een paar minuutjes …’ We slaken allebei een diepe zucht. Alweer iemand die ons paait met zo’n ‘slechts-een-paar-minuutjes-per-dag-activiteit’. Iets waarvan je gelukkiger wordt. Of slimmer werkt. Onlangs zetten mijn vriendin en ik al onze ‘dagelijkse kleine tijdsinvesteringen voor een fijner leven’ op een rijtje. …

Doeneke Fit
4
Wees lief voor jezelf

Ze is chagrijnig deze week. Zo’n gevalletje blue monday. Haar goede-voornemen-afval-dieet mislukt. Compleet. Dry January is ook voorbij. Alles mislukt al de eerste zaterdag van dit nieuwe jaar. Zij zwicht voor die knapperige gevulde koek. En zo’n koek mag ze niet. Van haar dieet. Dus stopt ze met het dieet. …

Doeneke Fit
4
Doe mij die top

De hormonen gieren door mijn lijf. Ik klim naar die top! Helaas ben ik een vrouw. Mijn hormoon is oestrogeen. Een man draait op testosteron. En dat hormoon versterkt zijn zelfvertrouwen. Maar ons oestrogeen versterkt onzekerheid. Da’s minder top. Een team van twee mannen uit Azië en Europa doen het …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten