Em bodi ment

Doeneke Fit
7

Sluiten jouw lichaam en geest lekker op elkaar aan? Dikke kans dat dit niet helemaal het geval is. En dat je teveel in je hoofd zit. Dat is niet zo raar. We leren van kinds af aan: prestaties lever je met je hoofd. En zo raken we de connectie met onszelf kwijt. Dat kan beter!


Volgens Veronique moeten wij mensen meer ‘zijn’ als een boom. Met onze wortels in de aarde én onze kruin open naar boven. Dan stroomt onze energie. Dan ervaren we meer eenheid geworteld in onszelf. En hebben we vol contact met alles en iedereen om ons heen.


Best lekker meer connectie met jezelf. Dat lukt met embodiment. Dat staat voor ‘belichaming’. Veronique toont hoe je je geest en je lichaam fijn op elkaar aansluit. Hoe dan? Daar zijn geen precieze woorden voor, blijkt als ik comfortabel bij haar op de bank zit.


Ik focus me terwijl Veronique mij stapje voor stapje leidt naar nog net wat meer connectie met mezelf. ‘Welk deel in je lijf spreekt in je op?’ ‘Welke textuur heeft het?’ ‘Wat wil dit voor jou?’ Het zijn pittig lastige vragen. Mijn hoofd raakt al snel de kluts kwijt. Wel voel ik raar precies waarop Veronique koerst. En dat ontdek ik moeiteloos. Met mijn adem en aandacht daal ik steeds wat treden af binnen ‘dat iets’ in mijzelf. Binnen de kortste keren zit niets me daarbij nog in de weg.


Ik voel me nu geen boom. Wel voelt het ‘iets’ bijzonder lekker en fris. Wat dit ‘iets’ is? Ik heb geen idee. Dat embodiment is vreemd en tegelijkertijd juist heel normaal. Er zit iets in mij …

Die boom – Doeneke wil ’t proberen!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
6
Verslapen

Kom je te laat dan ben je asociaal, slordig en lui. Een les van mijn moeder. En zij leert dit van haar moeder. Mijn oma en opa zijn zelfs zó op tijd dat ze ‘hun’ trein van een uur eerder zien vertrekken, terwijl ze wachten op het tochtige perron. Op …

Doeneke Fit
4
Zeg maar Niko

Dat is echt niks voor mij. Het ziet er zo mal uit. “Grüẞ Gott!” zegt hij als grapje tegen de twee dames. Het is hartje zomer en ze lopen met twee skistokken door de Nederlandse Waterleidingduinen. Nordic walking. Lopen met twee skistokken in nul komma nul sneeuw?! Ik zie mezelf liever …

Doeneke Fit
8
Haaien smullen van mannen

“Een haai!” schreeuwt het meisje op ons zandstrand. Ze heeft een schattige unicorn zwemband om en wijst naar het water. Precies in de richting waar ik rondzwem. Ik schiet vol in de stress. Snel zwem ik de andere kant op. Blijkbaar raak ik bij haai-gevaar niet in de fight- of …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten