Em bodi ment

Doeneke Fit
7

Sluiten jouw lichaam en geest lekker op elkaar aan? Dikke kans dat dit niet helemaal het geval is. En dat je teveel in je hoofd zit. Dat is niet zo raar. We leren van kinds af aan: prestaties lever je met je hoofd. En zo raken we de connectie met onszelf kwijt. Dat kan beter!


Volgens Veronique moeten wij mensen meer ‘zijn’ als een boom. Met onze wortels in de aarde én onze kruin open naar boven. Dan stroomt onze energie. Dan ervaren we meer eenheid geworteld in onszelf. En hebben we vol contact met alles en iedereen om ons heen.


Best lekker meer connectie met jezelf. Dat lukt met embodiment. Dat staat voor ‘belichaming’. Veronique toont hoe je je geest en je lichaam fijn op elkaar aansluit. Hoe dan? Daar zijn geen precieze woorden voor, blijkt als ik comfortabel bij haar op de bank zit.


Ik focus me terwijl Veronique mij stapje voor stapje leidt naar nog net wat meer connectie met mezelf. ‘Welk deel in je lijf spreekt in je op?’ ‘Welke textuur heeft het?’ ‘Wat wil dit voor jou?’ Het zijn pittig lastige vragen. Mijn hoofd raakt al snel de kluts kwijt. Wel voel ik raar precies waarop Veronique koerst. En dat ontdek ik moeiteloos. Met mijn adem en aandacht daal ik steeds wat treden af binnen ‘dat iets’ in mijzelf. Binnen de kortste keren zit niets me daarbij nog in de weg.


Ik voel me nu geen boom. Wel voelt het ‘iets’ bijzonder lekker en fris. Wat dit ‘iets’ is? Ik heb geen idee. Dat embodiment is vreemd en tegelijkertijd juist heel normaal. Er zit iets in mij …

Die boom – Doeneke wil ’t proberen!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
3
Aantrekkelijk in no time

Ik spaar ze. Van die mini-workout filmpjes op social media: transform in only a few reps a day! Een animatie van hoe een slap en blubberig probleemgebied verandert in een strakke body. In no time. Wel aantrekkelijk. Gewoon the exercise. Een stap opzij, een arm omhoog, een been naar achteren. Een …

Doeneke Fit
5
Er is iets aan de hand

Opeens lig ik op straat. Iets haalt me onderuit. Het blijkt een losse veter. Ik struikel over mijn eigen veter. In een onhandige reflex vang ik mezelf met mijn linkerhand op. Auw. De volgende dag ziet de jonge HAIO (Huisarts in Opleiding) het meteen: mijn pols ziet er uit als …

Doeneke Fit
2
Van bulken naar cutten

“Ze zijn weer bezig”, zegt ze met een zucht, “niet eten staat weer op het menu.” Vasten haar tienerzoons deze maand mee met moslims en christenen? De ramadan en de vastenmaand voor Pasen vallen dit jaar leuk samen. Allemaal bezig met geestelijke groei, overgave en liefdevolle aandacht voor de omgeving. …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten