Em bodi ment

Doeneke Fit
7

Sluiten jouw lichaam en geest lekker op elkaar aan? Dikke kans dat dit niet helemaal het geval is. En dat je teveel in je hoofd zit. Dat is niet zo raar. We leren van kinds af aan: prestaties lever je met je hoofd. En zo raken we de connectie met onszelf kwijt. Dat kan beter!


Volgens Veronique moeten wij mensen meer ‘zijn’ als een boom. Met onze wortels in de aarde én onze kruin open naar boven. Dan stroomt onze energie. Dan ervaren we meer eenheid geworteld in onszelf. En hebben we vol contact met alles en iedereen om ons heen.


Best lekker meer connectie met jezelf. Dat lukt met embodiment. Dat staat voor ‘belichaming’. Veronique toont hoe je je geest en je lichaam fijn op elkaar aansluit. Hoe dan? Daar zijn geen precieze woorden voor, blijkt als ik comfortabel bij haar op de bank zit.


Ik focus me terwijl Veronique mij stapje voor stapje leidt naar nog net wat meer connectie met mezelf. ‘Welk deel in je lijf spreekt in je op?’ ‘Welke textuur heeft het?’ ‘Wat wil dit voor jou?’ Het zijn pittig lastige vragen. Mijn hoofd raakt al snel de kluts kwijt. Wel voel ik raar precies waarop Veronique koerst. En dat ontdek ik moeiteloos. Met mijn adem en aandacht daal ik steeds wat treden af binnen ‘dat iets’ in mijzelf. Binnen de kortste keren zit niets me daarbij nog in de weg.


Ik voel me nu geen boom. Wel voelt het ‘iets’ bijzonder lekker en fris. Wat dit ‘iets’ is? Ik heb geen idee. Dat embodiment is vreemd en tegelijkertijd juist heel normaal. Er zit iets in mij …

Die boom – Doeneke wil ’t proberen!

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
4
Pak ze

Waarmee ben jij bezig op Wereld Muggendag? Afgelopen zondag is het zover. We staan stil bij de mug. Ik denk aan de gewone huissteekmug. Zo’n inheemse. Zo’n irritante. Dat nare gezoem. En dat geniepige steken. En dan die jeuk. Die mij voor een keuze plaatst: beter niet of nu toch lekker …

Doeneke Fit
9
Met zijwieltjes

Zalig lijkt me die controle over elke beweging van mijn hele lichaam. Hoelahoepen. Zoals vroeger. De ene kant op. De andere kant op. Soepel rond mijn middel, been, arm, nek. En alles draaien van hier naar daar. Van onder tot boven en terug. Met voortdurend een grote glimlach op mijn …

Doeneke Fit
5
Als een Viking

Slechts in zijn zwembroek loopt hij door de sneeuw op het strand van de baai de steenkoude zee in. Damp stijgt op uit zijn brede torso. Even gaat hij kopje onder. Dan rijst hij weer op uit het water en loopt terug het strand op. Zijn halflange manen wapperen in …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten