Meer woke? Doe de quiz!

Doeneke Erudiet
2

Stel jij steeds vaker de vraag kan dit eigenlijk nog wel? Misschien ben jij wel woke!

Onze jonge generatie Z – GenZ – groeit op met die vraag. Kritisch buigen zij zich over maatschappelijke kwesties. Rond inclusiviteit, duurzaamheid en openheid.

Welke begrippen gebruiken ze? Ontwikkel snel – met deze 12 vragen – jouw wokeness! 

Results

Top! Stay woke!

Jij kan nog meer woke worden …

#1. Wat betekent Cisgender?

Volgende!

#2. Hoe startte de MeToo-beweging?

Volgende!

#3. Hoe vervang je hij of zij naar genderneutraal? Met ...

Volgende!

#4. Wat doen we op Paarse Vrijdag?

Volgende!

#5. Wat is Greenwashing?

Volgende!

#6. Waar staan de letters in LGBTQIA+ voor?

Volgende!

#7. Wat is Pinkwashing?

Volgende!

#8. Wat betekent Queer?

Volgende!

#9. Wat betekent Misogynoir?

Volgende!

#10. Waar staat BLM voor?

Volgende!

#11. Wat betekent Intersekse?

Volgende!

#12. Wat is Toxic Masculinity?

Klaar!

 

Meer woke – Doeneke wil ’t proberen!

 

 

Het dubbelinterview met Marieke Lucas Rijneveld en Jeroen ‘drensdrons’ Brouwers gisteren in NRC is heerlijk verlichte kost, fijn ‘woke’ dus (toch?*)

* ik quizde 1/3 fout (incl. BLM). Het juiste antwoord leek (te) voor de hand liggend. Dat moest wel fout zijn (toch?)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Erudiet
1
Horen, zien en zwijgen

Ik mag ze niet. Mijn drie aapjes. Op mijn slaapkamer – vroeger – staat zo’n beeldje. Het linker aapje bedekt z’n oren, het middelste bedekt z’n ogen en het rechter aapje bedekt z’n mond. Ik doe als kind mijn uiterste best de aapjes schattig te vinden. Ik geef ze leuke …

Doeneke Erudiet
5
Welke filosoof zegt wat? Doe de quiz!

Waarom doe ik wat ik doe? Waarom denk ik wat ik denk? Waarom voel ik wat ik voel? Deze vragen houden filosofen al millennialang bezig. Hieronder vind je 12 uitspraken van 12 verschillende filosofen. Welke filosoof doet welke uitspraak? Check na de quiz direct je score! Filosoferen – Doeneke wil ’t …

Doeneke Erudiet
2
Glenda en ik

Glenda wijst naar de speeltuin. “Dankzij Europa,” zegt ze en trekt schouders én wenkbrauwen op. “Maar dat beseffen mensen niet. Ze denken dat Europa heel veel geld kost en niets oplevert.” Ik loop met mijn vriendin Glenda door haar pittoreske stadje in Wales. Glenda komt uit Ierland. Liefde brengt haar …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten