Haaien smullen van mannen

Doeneke Fit
8

“Een haai!” schreeuwt het meisje op ons zandstrand. Ze heeft een schattige unicorn zwemband om en wijst naar het water. Precies in de richting waar ik rondzwem. Ik schiet vol in de stress. Snel zwem ik de andere kant op. Blijkbaar raak ik bij haai-gevaar niet in de fight- of freeze modus. Heel verstandig kom ik in de flight – ik ga er vandoor. Ietsje verderop kom ik – buiten adem – tot mezelf. Natuurlijk is hier geen haai. Ik zwem in een meertje. Het meisje heeft dolle pret.

Ook in de zee is de kans niet zo groot dat een haai mij verorbert. Wel loopt een man extra risico op een shark attack. En dat terwijl geen haai mannenvlees lekkerder vindt. Een haai is juist dol op vet. En dat maakt een vrouw – met een net wat hoger vetgehalte dan de man – extra aantrekkelijk voor elke haai.

Bij het geringste haai-gevaar voelen vrouwen zich minder onoverwinnelijk dan mannen. Daarin schuilt ons voordeel. Vrouwen gedragen zich wijs bij mens-etende haaien. Dat zie je in Florida. Daar zijn de meeste shark attacks. Spotten vrouwen haaien? Dan kiezen surf-girls een gezonde flight & freeze modus. Ze gaan vlot het water uit. En dan even lekker zonnen op de kant. Echte mannen bewijzen hun mannelijkheid bij haai-gevaar. Stoere mannen, daar zijn vrouwen dol op. En haaien al helemaal!

Wijzer – Doeneke wil ’t proberen!

Een haaienbeet is zeer zeldzaam. Een dodelijke afloop uiterst zeldzaam. Als je niet de zee in gaat voor zo’n minuscule kans, dan moet je ook de deur niet uit. Maar binnenshuis blijven kan ook niet! Daar gebeuren ontzettend veel meer dodelijke ongelukken dan in zee!! Meiden we blijven surfen!!!

Veel gesurft. Best wat haaien gezien. Ik vind ’t machtige dieren. Nieuwsgierig, leuk. Heb er zelf naast gezwommen. Onlangs ongelukken bij Egypte komen door toeristen die ze lokken met eten vanaf jachten. Dan vraag je ellende. Rommelen met eten maakt lieve honden dol. Respecteren we haaien dan gaat het zeer zelden mis

Snij je voor haaienvinnensoep vinnen af van levende haaien en gooi je resten in zee om te sterven? Al jaren is dat in de westerse wereld verboden, in China niet

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
7
Em bodi ment

Sluiten jouw lichaam en geest lekker op elkaar aan? Dikke kans dat dit niet helemaal het geval is. En dat je teveel in je hoofd zit. Dat is niet zo raar. We leren van kinds af aan: prestaties lever je met je hoofd. En zo raken we de connectie met …

Doeneke Fit
4
Zeg maar Niko

Dat is echt niks voor mij. Het ziet er zo mal uit. “Grüẞ Gott!” zegt hij als grapje tegen de twee dames. Het is hartje zomer en ze lopen met twee skistokken door de Nederlandse Waterleidingduinen. Nordic walking. Lopen met twee skistokken in nul komma nul sneeuw?! Ik zie mezelf liever …

Doeneke Fit
6
Mijn brein is met vakantie

“Hoe is het met je ouders?” vraagt mijn schoonmoeder geïnteresseerd. “Die zijn er niet meer”, antwoord ik kalm. Meteen vul ik aan met “mijn moeder overleed negen jaar geleden en mijn vader vorig jaar.” Door een hersenbloeding heeft mijn schoonmoeder geheugenproblemen. Regelmatig vraagt ze heel lief “hoe is het met …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten