Aantrekkelijk in no time

Doeneke Fit
3

Ik spaar ze. Van die mini-workout filmpjes op social media: transform in only a few reps a day! Een animatie van hoe een slap en blubberig probleemgebied verandert in een strakke body. In no time. Wel aantrekkelijk. Gewoon the exercise. Een stap opzij, een arm omhoog, een been naar achteren. Een eitje. Het venijn zit ‘m natuurlijk in the reps. Al die herhalingen. En die moeten natuurlijk dagelijks. Want dan pas bereik je binnen die ene week of maand dat ene fantastische doel. Zoiets eist ijzeren discipline.


Ik heb een heleboel van die filmpjes. Daaraan ligt ’t niet. En ik bekijk ze graag. En grondig. Wel heb ik keuzestress. Welke kies ik? Welk probleemgebied pak ik eerst aan? Mijn flabby arms, benen of billen? Hoeveel reps betekent dit? Hoeveel tijd kost dat? Hoe houd ik dat vol? Ik kom er – vandaag – niet uit.

Ik heb best wat discipline. Al jarenlang begin ik mijn dag trouw met een aantal oefeningen in bed. Ik lig daarbij eerst nog wat slaperig op mijn rug. Ik fiets met mijn benen in de lucht (10 reps) –  doe the frog (10 reps) en draai mijn heupen (10 reps). Deze reps a day zorgen niet voor een huge transformation. Wel stap ik daarna lekker soepeltjes mijn bed uit.

Vandaag – Doeneke wil ’t proberen!

Een collega wees me op jouw blogs. Verfrissend, vlot van stijl en vol wetenswaardigheden zonder belerend te zijn 🎶

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Fit
5
Er is iets aan de hand

Opeens lig ik op straat. Iets haalt me onderuit. Het blijkt een losse veter. Ik struikel over mijn eigen veter. In een onhandige reflex vang ik mezelf met mijn linkerhand op. Auw. De volgende dag ziet de jonge HAIO (Huisarts in Opleiding) het meteen: mijn pols ziet er uit als …

Doeneke Fit
2
Van bulken naar cutten

“Ze zijn weer bezig”, zegt ze met een zucht, “niet eten staat weer op het menu.” Vasten haar tienerzoons deze maand mee met moslims en christenen? De ramadan en de vastenmaand voor Pasen vallen dit jaar leuk samen. Allemaal bezig met geestelijke groei, overgave en liefdevolle aandacht voor de omgeving. …

Doeneke Fit
3
Slaap lekkerder

Ik kom niet in slaap. Alweer niet. Ondanks mijn brave slaaphygiëne: geen beeldscherm, koffie of alcohol pal voor bedtijd. Wel een kruidentheetje en een ontspanningsoefening. Morgen moet ik alweer vroeg aan de bak. Waarom lukt mijn slapen nou niet?! De oorzaak van slecht in- en/of doorslapen is meestal psycho-fysiologisch. Je …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten