Dat wil ik wel!

Doeneke Sociaal
12

Mij zie je niet meer in bad. Ik neem een korte douche. Maar ik rijd wel auto. Deug ik nou wel of niet?! Graag ben ik deel van de oplossingen voor de problemen in de wereld. Maar het goede doen is lang niet makkelijk. Hoe neem ik deze problemen serieus én blijf ik gelukkig?


Verandering begint wanneer je betrokken bent, nadenkt en je uitspreekt als je een probleem ziet. En dat je voor jezelf een rol zoekt in een mooie oplossing. Plus dat je dan aan de kant van die oplossing gaat staan – in plaats van je te verliezen in het probleem. Klimaat, onderwijs, dierenrechten, sociale gelijkheid, gezondheidszorg, eerlijke rechtspraak en zo meer. Zoek voor jouw rol naar een mooiere wereld iets waarvan jouw hart sneller klopt. Met positive vibes steek je een stuk makkelijker ergens je energie in.


Pas op voor tegenkrachten in jezelf. Als je merkt dat jij – met je goede gedrag – je beter voelt dan anderen. Bijvoorbeeld wanneer jij van je tuin een groen bijenparadijs maakt en tegelijkertijd je buurman zijn tuinpad onkruidvrij maakt met gemeen gif. Tel tot tien en maak gewoon een gezellig praatje met die buur. Weinig is zo lekker als de kracht van besmettelijke positive vibes.

Een betere wereld is geen wedstrijd. Met zoveel mensen op deze wereld, zijn we sowieso allemaal deel van meer en meer problemen. Het vraagt dus inzet van iedereen. Individueel en collectief. En zo ga ik morgen naar Den Haag. Naar de vreedzame actie van Extinction Rebellion. Omdat het niet stoppen met fossiele subsidies gewoon geen goed plan is. Ik blokkeer niet zelf de snelweg. Dat vind ik te griezelig. Ik sta naast de A12 op de ‘support demo’. Die rol van supporter past mij en maakt mij gelukkig.

Positive vibes – Doeneke wil ‘t proberen!

heel goed te begrijpen en te volgen, een van mijn dochters zal ook in Den Haag zijn en anders mijn schoonzoon wel. Zo voel ik me vertegenwoordigd en dat ze dan bij de support demo staan vind ik helemaal tof…. Je steentje bijdragen zonder controverses op te roepen, is een kunst, Doe je goed

De sfeer is goed en raar. Waarom er nu waterkanonnen worden ingezet begrijpen veel mensen hier niet goed💦

Ik voel mezelf geen activist. Vandaag ben ik als neutrale kijker geen deel van het demonstreren. Ik was ook geen “supporter”. Wel ben ik wezen kijken. Het beviel me goed. Leuke positieve mensen geen fanaten. Sympathiek.

As our hope for the future Biden is doing very well indeed. It would be painfully discriminative if the people voting next year we’re to pass him by because of an age thing. A gap of three, 3, years 😢

Biden bereikt voor het klimaat meer moois dan de vorige twee presidenten. Scherp oog voor het belonen van goed gedrag, door dat goedkoper te maken dan fossiele energie, is wijs. Eisen dat het enorme steunpakket daarvoor landt binnen fabrieken in de USA is wel lastig. Immers, het onderliggende probleem speelt op wereldschaal. Tegelijkertijd is dat óók een krachtig signaal in onze EU – waar we dat goede voorbeeld volgen.

Als dat allemaal goed lukt dan zijn onze achter-achter-kleinkinderen de eerste zwarte en de oranje presidenten al lang vergeten. Als het Biden lukt vergeten we die groenste USA-president, ever, nooit.

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Sociaal
3
Opzwepend en lekker!

Ze danst K-pop. In een girlsband. En verandert van een verlegen tiener in een podiumbeest. De muziek is een combi van hiphop en andere popmuziek. De choreografie van de dans is dynamisch, strak, synchroon en met oog voor detail. Heel veel details. De teksten bevatten een activistische boodschap. De Zuid-Koreaanse …

Doeneke Sociaal
6
De lekkerste ballen

Elitair is het niet. Het is voor iedereen. Filmsterren doen het. En taxichauffeurs. Presidenten en kinderen. Mannen en vrouwen. Denk ik aan jeu de boules, dan denk ik aan de zomervakanties in Frankrijk vroeger. Op dorpspleinen spelen Franse oude mannetjes dit spel. Ze zitten op een bankje en staan op …

Doeneke Sociaal
41
Stem op mij!

‘Ik hou niet zo van politiek’, zegt ze keer op keer. Dus stemt ze nooit. Ik leer om altijd te stemmen. Van mijn ouders en grootouders. Mensen van vroeger. Omdat democratie niet vanzelfsprekend is. Dat zomaar een of andere griezel onze democratie verandert in een autocratie. Gevaarlijk. Dat je onze …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten