Dat wil ik wel!

Doeneke Sociaal
8

Mij zie je niet meer in bad. Ik neem een korte douche. Maar ik rijd wel auto. Deug ik nou wel of niet?! Graag ben ik deel van de oplossingen voor de problemen in de wereld. Maar het goede doen is lang niet makkelijk. Hoe neem ik deze problemen serieus én blijf ik gelukkig?


Verandering begint wanneer je betrokken bent, nadenkt en je uitspreekt als je een probleem ziet. En dat je voor jezelf een rol zoekt in een mooie oplossing. Plus dat je dan aan de kant van die oplossing gaat staan – in plaats van je te verliezen in het probleem. Klimaat, onderwijs, dierenrechten, sociale gelijkheid, gezondheidszorg, eerlijke rechtspraak en zo meer. Zoek voor jouw rol naar een mooiere wereld iets waarvan jouw hart sneller klopt. Met positive vibes steek je een stuk makkelijker ergens je energie in.


Pas op voor tegenkrachten in jezelf. Als je merkt dat jij – met je goede gedrag – je beter voelt dan anderen. Bijvoorbeeld wanneer jij van je tuin een groen bijenparadijs maakt en tegelijkertijd je buurman zijn tuinpad onkruidvrij maakt met gemeen gif. Tel tot tien en maak gewoon een gezellig praatje met die buur. Weinig is zo lekker als de kracht van besmettelijke positive vibes.

Een betere wereld is geen wedstrijd. Met zoveel mensen op deze wereld, zijn we sowieso allemaal deel van meer en meer problemen. Het vraagt dus inzet van iedereen. Individueel en collectief. En zo ga ik morgen naar Den Haag. Naar de vreedzame actie van Extinction Rebellion. Omdat het niet stoppen met fossiele subsidies gewoon geen goed plan is. Ik blokkeer niet zelf de snelweg. Dat vind ik te griezelig. Ik sta naast de A12 op de ‘support demo’. Die rol van supporter past mij en maakt mij gelukkig.

Positive vibes – Doeneke wil ‘t proberen!

heel goed te begrijpen en te volgen, een van mijn dochters zal ook in Den Haag zijn en anders mijn schoonzoon wel. Zo voel ik me vertegenwoordigd en dat ze dan bij de support demo staan vind ik helemaal tof…. Je steentje bijdragen zonder controverses op te roepen, is een kunst, Doe je goed

Ik voel mezelf geen activist. Vandaag ben ik als neutrale kijker geen deel van het demonstreren. Ik was ook geen “supporter”. Wel ben ik wezen kijken. Het beviel me goed. Leuke positieve mensen geen fanaten. Sympathiek.

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Sociaal
5
Black Cat White Cat

Ze zijn zwart, deze Charlie en Tommy. En dus gevaarlijk. De klik tussen die twee en mij is er niet meteen. Ik ben op mijn hoede. ‘Pas op voor zwarte katers; ze brengen ongeluk!’ Die oude wijsheid zit diep in mij. Maar zwart-witdenken is geen wijsheid. Mijn vooroordeel stamt uit …

Doeneke Sociaal
16
Weg met die machtsspelletjes?

Hij zet alles naar zijn hand. Een vaste hand van een bijzondere man. En die man krijgt daarvoor een prijs. De Machiavelliprijs. Machiavelli is toch een schurk? Een koude, berekende en emotieloze griezel? Met een cynisch wereldbeeld? Die manipuleert en misleidt? Een man van oorlog en politiek zonder moraal? Is Johan …

Doeneke Sociaal
10
De gemiddelde man

Een vriendin vraagt “Hoe stimuleer ik mijn man?” en ze wijst op haar keuken. Mannen kennen hun eigen manco. Zoals met die zelfspot in ‘Er kan wel wat zout uit’. Die prent van Peter van Straaten waarop een man pedant met een pollepel aan zijn lippen naast ’t fornuis dat …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten