Wat verbeeld jij je eigenlijk?

Doeneke Werkpret

“I never look at my watch when I’m sketching!” zegt modeontwerper, kunstenaar en fotograaf Karl Lagerfeld. Met zijn creaties verovert hij de wereld. En mijn hart loopt over van bewondering voor zoveel creativiteit. Met een aantal trainingen leer ik slim tekenen – voor mijn werk. Gewoon op papier. Ik schets met potlood, pen en stift. Heel leuk. En best effectief, al zeg ik ’t zelf. Het voelt ook bijzonder, want met beelden spreek je meer delen van jouw hersenen aan – en dat werkt door naar de breinen van anderen.

Stoei ik te lang met woorden of cijfers, dan schets ik wat. Met een vel papier – weg van mijn toetsenbord – kom ik direct in een andere modus. Ik ben weer een beetje kind. Losjes. Vrolijk. Zorgeloos. Tijdloos. En als vanzelf poppen associaties, ideeën, inzichten, herinneringen en oplossingen op. Top!


Koppel je beelden aan droge tekst of cijfers, dan werken je geheugen, creativiteit en inventiviteit – minstens – dubbelop. Mét verbeelding begrijp je beter en vlotter wat hoe wel werkt – en wat niet.


Pak dus vaker een stuk papier om kleurig te schetsen. En neem het advies van Karl Lagerfeld ter harte: ‘Improvise. Become more creative. Not because you have to, but because you want to. Evolution is the secret for the next step’.

Verbeelding – Doeneke wil ’t proberen!

 

Lees hier mijn eerdere post ‘Iedereen kan tekenen’

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Werkpret
2
Die droombaan met toekomst

Zij blust liever branden dan dat ze in die kazerne rondhangt. Natuurlijk! Brandweer word je om dapper te zijn. In de ogen van andere mensen. En van dieren. En redder van natuur. Dagelijks roetsj je als brandweerman/vrouw  – bij alarm – razendsnel via zo’n paal in de kazerne naar beneden. Nooit …

Doeneke Werkpret
Hé pinguïn!

“Hé pinguïn!” roept de man en wenkt die ober. ‘Hé pinguïn!’ De jongen in smoking reageert direct en loopt op de man af – die pinguïn. Ik pols de uitdrukking op het gezicht van die ober. Hij ziet er best strijdlustig uit. Netjes, vriendelijk en toch … Gaat ie matten? …

Doeneke Werkpret
5
Alles om je heen

Ik kijk op naar deze man die met zijn weergaloze teksten en lekkere muziek alles van het leven blootlegt. Steeds weer raakt hij een andere snaar bij mij. Als een – niet meer zo piep soort – groupie sta ik vooraan bij dat hemelse podium. Oh, zo dicht bij mijn …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten