Wat verbeeld jij je eigenlijk?

Doeneke Werkpret

“I never look at my watch when I’m sketching!” zegt modeontwerper, kunstenaar en fotograaf Karl Lagerfeld. Met zijn creaties verovert hij de wereld. En mijn hart loopt over van bewondering voor zoveel creativiteit. Met een aantal trainingen leer ik slim tekenen – voor mijn werk. Gewoon op papier. Ik schets met potlood, pen en stift. Heel leuk. En best effectief, al zeg ik ’t zelf. Het voelt ook bijzonder, want met beelden spreek je meer delen van jouw hersenen aan – en dat werkt door naar de breinen van anderen.

Stoei ik te lang met woorden of cijfers, dan schets ik wat. Met een vel papier – weg van mijn toetsenbord – kom ik direct in een andere modus. Ik ben weer een beetje kind. Losjes. Vrolijk. Zorgeloos. Tijdloos. En als vanzelf poppen associaties, ideeën, inzichten, herinneringen en oplossingen op. Top!


Koppel je beelden aan droge tekst of cijfers, dan werken je geheugen, creativiteit en inventiviteit – minstens – dubbelop. Mét verbeelding begrijp je beter en vlotter wat hoe wel werkt – en wat niet.


Pak dus vaker een stuk papier om kleurig te schetsen. En neem het advies van Karl Lagerfeld ter harte: ‘Improvise. Become more creative. Not because you have to, but because you want to. Evolution is the secret for the next step’.

Verbeelding – Doeneke wil ’t proberen!

 

Lees hier mijn eerdere post ‘Iedereen kan tekenen’

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Werkpret
5
Pluk deze dag

“Trap er niet in”, waarschuwt mijn zoon. Opgetogen vertel ik hem over mijn aanstaande weekend druivenplukken bij een wijnboer in Frankrijk. Het lijkt me super romantisch. Maar in zijn tussenjaar werkt mijn zoon zich uit de naad bij wijnboeren. Hij oogst weken achter elkaar, zes dagen per week en acht …

Doeneke Werkpret
8
Een vuurtje in mij

‘Waar ligt jouw passie?’ Enthousiast stelt hij mij deze vraag. Misschien wakkert het woord ‘passie’ een vuurtje in mij aan. Van hartstocht. En verlangen. En raak ik heerlijk op drift. En geef ik hem een bruisende uiteenzetting van mijn passie. En opent dit de weg naar business. Want dit is …

Doeneke Werkpret
6
Ik dus

“En dan doet hij weer alsof hij alles beter weet”, mopper ik tegen mijn vriendin. We drinken een glas gember-sinaasappelthee in het park aan het water. Ze knikt. Ze snapt me helemaal. Mijn gevoel. Mijn probleem. Zij heeft ze ook. We zijn uit hetzelfde bouwjaar. We gaan los. Wij als …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten