Mijn zoon draagt nagellak

Doeneke Werkpret
10

Ik lak de nagels van mijn volwassen zoon. Pimpelpaars. Even slik ik mijn ongemak weg. Die eerste keer is altijd lastig. Onwennig. Mijn zoon met nagellak. Oké. Waarom niet? Hij vindt nagellak mooi en leuk. En ik ook. Samen make-uppen met mijn zoon. Heerlijk! We zijn helemaal van deze tijd.


“Zijn dat mannen- of vrouwen schoenen? Of biseksuele schoenen?” vraagt de talkshowhost aan David Bowie. “Het zijn gewoon schoenen, gekkerd”, antwoordt de glamrockstar. Bowie draagt kekke roze schoenen met plateauzolen, een glitterpanty, gigantische oorbellen en weergaloze make-up. Dit zijn de jaren 70. Hij is helemaal van die tijd.


Generatie Z – die van mijn jongvolwassen kind – is beyond binair. Die generatie omarmt verscheidenheid in levensstijlen, houdingen en gedragingen. Net zoals Ziggy Stardust*. Z verwerpt gendernormen. Dat is leuk en wennen – op de werkvloer. Wel of geen make-up voor wie wil.


Menig man gebruikt nu een primer, concealer, foundation en poeder als make-up routine. Het doel is vooral een egale en natuurlijke look. Liefst zonder een zichtbaar spoor van make-up. Dat is een start. Lef met make-up kan ook. Beyond binair. Op naar kleur, glans en glitter. Creatiever dan Ziggy? Creativiteit op de werkvloer is goed voor de sfeer en de pegels!

Ziggy – Doeneke wil ’t proberen!

* zie Ziggy met die Z avant la lettre

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Werkpret
5
Pluk deze dag

“Trap er niet in”, waarschuwt mijn zoon. Opgetogen vertel ik hem over mijn aanstaande weekend druivenplukken bij een wijnboer in Frankrijk. Het lijkt me super romantisch. Maar in zijn tussenjaar werkt mijn zoon zich uit de naad bij wijnboeren. Hij oogst weken achter elkaar, zes dagen per week en acht …

Doeneke Werkpret
8
Een vuurtje in mij

‘Waar ligt jouw passie?’ Enthousiast stelt hij mij deze vraag. Misschien wakkert het woord ‘passie’ een vuurtje in mij aan. Van hartstocht. En verlangen. En raak ik heerlijk op drift. En geef ik hem een bruisende uiteenzetting van mijn passie. En opent dit de weg naar business. Want dit is …

Doeneke Werkpret
6
Ik dus

“En dan doet hij weer alsof hij alles beter weet”, mopper ik tegen mijn vriendin. We drinken een glas gember-sinaasappelthee in het park aan het water. Ze knikt. Ze snapt me helemaal. Mijn gevoel. Mijn probleem. Zij heeft ze ook. We zijn uit hetzelfde bouwjaar. We gaan los. Wij als …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten