Mijn zoon draagt nagellak

Doeneke Werkpret
8

Ik lak de nagels van mijn volwassen zoon. Pimpelpaars. Even slik ik mijn ongemak weg. Die eerste keer is altijd lastig. Onwennig. Mijn zoon met nagellak. Oké. Waarom niet? Hij vindt nagellak mooi en leuk. En ik ook. Samen make-uppen met mijn zoon. Heerlijk! We zijn helemaal van deze tijd.


“Zijn dat mannen- of vrouwen schoenen? Of biseksuele schoenen?” vraagt de talkshowhost aan David Bowie. “Het zijn gewoon schoenen, gekkerd”, antwoordt de glamrockstar. Bowie draagt kekke roze schoenen met plateauzolen, een glitterpanty, gigantische oorbellen en weergaloze make-up. Dit zijn de jaren 70. Hij is helemaal van die tijd.


Generatie Z – die van mijn jongvolwassen kind – is beyond binair. Die generatie omarmt verscheidenheid in levensstijlen, houdingen en gedragingen. Net zoals Ziggy Stardust*. Z verwerpt gendernormen. Dat is leuk en wennen – op de werkvloer. Wel of geen make-up voor wie wil.


Menig man gebruikt nu een primer, concealer, foundation en poeder als make-up routine. Het doel is vooral een egale en natuurlijke look. Liefst zonder een zichtbaar spoor van make-up. Dat is een start. Lef met make-up kan ook. Beyond binair. Op naar kleur, glans en glitter. Creatiever dan Ziggy? Creativiteit op de werkvloer is goed voor de sfeer en de pegels!

Ziggy – Doeneke wil ’t proberen!

* zie Ziggy met die Z avant la lettre

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Werkpret
3
Roddelen als beroep

Heb je ’t al gehoord? Zo’n drie keer per jaar zit ik een uurtje in de stoel van mijn kapper. En de kapper van allerlei andere mensen met allemaal hun eigen eigenaardigheden. Zo blijkt. De perfecte me-time. Zo’n kappersbezoek geeft me op verschillende vlakken een geweldige boost. Fysiek, mentaal en …

Doeneke Werkpret
10
Neem nou eens stelling

Ik kijk wel uit. Ik kijk niet naar alles. En ik kijk zeker niet naar alles waar dan ook. Verhitte discussies begrijp ik soms wel, maar soms ook niet. Drammerigheid vind ik soms vervelend en onbegrijpelijk, maar soms is drammen nodig. Journalist Rutger Castricum vind ik enig met zijn De …

Doeneke Werkpret
9
Gezellig met juffrouw Jannie

Heerlijk dat gerinkel. De koffiejuffrouw rolt haar keukentrolley vol klotsende thermoskannen en rammelende kopjes naar binnen. Pauze! Joepie! Elke werkdag, zo rond 10:30 en 14:30 uur, trippelt onze juffrouw Jannie door de kantoortuin. We laten allemaal ons werk even liggen en bewegen rond de trolley – even de benen strekken. …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten