Mijn zoon draagt nagellak

Doeneke Werkpret
10

Ik lak de nagels van mijn volwassen zoon. Pimpelpaars. Even slik ik mijn ongemak weg. Die eerste keer is altijd lastig. Onwennig. Mijn zoon met nagellak. Oké. Waarom niet? Hij vindt nagellak mooi en leuk. En ik ook. Samen make-uppen met mijn zoon. Heerlijk! We zijn helemaal van deze tijd.


“Zijn dat mannen- of vrouwen schoenen? Of biseksuele schoenen?” vraagt de talkshowhost aan David Bowie. “Het zijn gewoon schoenen, gekkerd”, antwoordt de glamrockstar. Bowie draagt kekke roze schoenen met plateauzolen, een glitterpanty, gigantische oorbellen en weergaloze make-up. Dit zijn de jaren 70. Hij is helemaal van die tijd.


Generatie Z – die van mijn jongvolwassen kind – is beyond binair. Die generatie omarmt verscheidenheid in levensstijlen, houdingen en gedragingen. Net zoals Ziggy Stardust*. Z verwerpt gendernormen. Dat is leuk en wennen – op de werkvloer. Wel of geen make-up voor wie wil.


Menig man gebruikt nu een primer, concealer, foundation en poeder als make-up routine. Het doel is vooral een egale en natuurlijke look. Liefst zonder een zichtbaar spoor van make-up. Dat is een start. Lef met make-up kan ook. Beyond binair. Op naar kleur, glans en glitter. Creatiever dan Ziggy? Creativiteit op de werkvloer is goed voor de sfeer en de pegels!

Ziggy – Doeneke wil ’t proberen!

* zie Ziggy met die Z avant la lettre

Ik draag al jaren geen nagellak. Zes jaar geleden gestopt door alle troep die er in zit en de rommel die ’t kleurtje geeft 🙂

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Werkpret
4
Geef mij een kans

Ik sta op het podium. Helemaal in mijn element. Het is ‘open podium’ op de laatste repetitie van ons koor. De bonte avond. We doen iets met ABBA. Altijd leuk. Misschien knullig. Zeker tijdloos. Mijn eerste doorbraak in de voetsporen van ABBA plan ik op de eindmusical van de basisschool. …

Doeneke Werkpret
8
Hij is blij met zichzelf

‘Pfff, is het na al die regen eindelijk zomer, is het weer meteen idioot heet!’ Ze slaakt een diepe zucht en sjokt bozig weg. “Typisch een mismatcher“, zegt mijn andere collega, “zo eentje die zich altijd focust op wat er niet goed gaat.” Hij maakt het me helder en vertelt …

Doeneke Werkpret
1
Meneer Bata weet alles beter

“Je denkt teveel”, zegt ze tegen me. Even hoor ik een compliment, maar ’teveel’ is natuurlijk nooit goed. Ze werkt me in. “Ik ga je leren knallen”, jut deze chef mij op. Zij is er eentje uit de horeca en die knallen. Van haar moet ik niet ‘denken’, maar ‘doen’. …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten