Lekker zo’n boost

Doeneke Werkpret
5

Purple haar vind ik wel een beetje raar. Zij niet. “Dit geeft me echt een boost! Hier zie je creatie in plaats van verwoesting. Slimme en creatieve jonkies showen daar hun design-hoogstandjes. Rond gezondheid, veiligheid, mobiliteit, duurzaamheid en inclusiviteit. Allemaal frisse ideeën en oplossingen voor al onze maatschappelijke vraagstukken. Je krijgt weer je volop vertrouwen in de toekomst!” Elk jaar in oktober bezoekt ze de Dutch Design Week*. Ze gaat er prima op.

Dit klinkt naar een stuk meer dan een huis-tuin-en-keuken designbeurs. Dit is een festival! Ik ben ook van de partij. Ik wil ook graag een aantrekkelijk vergezicht. Een mooie rooskleurige kijk op de toekomst. En daar in Eindhoven lift je lekker mee op ideeën van ontwerpers. Zij scheppen iets vanuit hun nieuwsgierigheid naar hoe het anders en beter kan. Vervolgens geeft zo’n creatie richting en houvast aan iedereen.

Ik ben reuze benieuwd. Hoe zien ontwerpers die vooruitgang? Hoe maken wij de wereld duurzaam, leefbaar en sociaal?

Misschien is de hyperloop al klaar? De capsule die ons via een buizensysteem – zoef – in no-time kilometers verplaatst. Of zie ik daar een micro-gepersonaliseerde-energie-neutrale-privé-vliegmachine? Voor de korte-afstand verplaatsingen. Die lijkt me ook tof.

En wat zijn de nieuwe kekke easy-healthy-lifestyle-gadgets? Of slimme tools waarmee je je beperkingen beperkt?

En hoe zit het met die supersonische afbreekbare-overal-diep-boomzaadjes-planten-schroef? Die een drone overal dropt en zo – huppakee – een onvruchtbaar gebied weer frisgroen en vol leven maakt.

Kom maar door met al die ideeën. In alle kleurtjes. Voor noodzakelijke verandering de goede kant op …

Purple – Doeneke wil ‘t proberen!

Dutch Design Week in Eindhoven van 21-29 oktober 2023

Ik mag morgen, met Doeneke en onze al jarenlange meubelontwerper, -maker en vriend Igor, naar DDW. Mijn interesse is vooral social design. “Achieving our EQUAL SOCIETY” noemen ze dat daar.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Werkpret
3
Met de Franse slag

‘Een broodmachine koop je niet, die krijg je’, lees ik. Inderdaad verstoffen heel wat van deze bakbeest-miskopen in kelderkasten en schuren. Ik heb er geen en wil er geen. Voor mij gaat er niets boven vers gebakken brood van een Franse bakker. Gelukkig vind je die ook hier meer en meer. …

Doeneke Werkpret
4
Mijn geweten

Ze haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Wat een naar portret is zij. Oei, wat denk ik nu? Dit hoort niet. Ik heb natuurlijk geen voorkeuren. Ik behandel iedereen gelijk. Merkt ze dat ik haar niet trek? Plots loopt deze sessie uit. Ik geef haar namelijk extra tijd. Dat …

Doeneke Werkpret
3
Aan de lippen van Lucie

Weergaloos speelt ze blokfluit en piano. Daarbij zingt ze ook nog prachtig. Tussendoor entertaint ze ons, haar publiek, met enthousiaste verhalen over achtergronden van de muziek die ze speelt. Alles doet ze met de grootste pret voor de zaal en zichzelf. Lucie* is een multitalent. En ze is pas 24 …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten