Hey, what’s up?

Doeneke Digitaal
1

Hoezo zijn wij close? Ik zie in zijn WhatsApp-contactinformatie ‘laatst gezien vandaag om 10:40′. Raar lang na gisterenmiddag mijn 15:43. Voor mijn bericht zie ik twee lichtgrijze vinkjes – ongelezen. Hij gebruikt wel WhatsApp, maar laat mijn bericht links liggen?!

Ongehoord! Geen respons op mijn WhatsApp-berichtje. Irritant! Gedachten als ‘er zal toch niets gebeurd zijn?’ of ‘neem lekker de tijd’ poppen bij mij alleen op voor 75+ers. Jonger dan dat zet ik een streep door zulke coulance.

Blauwe – gelezen – vinkjes voor mijn berichtje en geen reactie terug? Terwijl mijn bericht daar wel om vraagt? Dat is minder irritant. Mijn contact leest mijn bericht en neemt dus die moeite. Dat is fijn. Even zien broeden op een fijne reactie? Ik trek dat een dag of twee. Dan verandert geen reactie in een rottig buikgevoel. Ik ben allergisch voor afwijzingen.

Maar eindeloze lichtgrijze vinkjes? Nooit een reactie? En wel online? Ik krop het op. Ik stuur geen ‘En?!’ Want ‘stalken’ is een plaag.

Veel van mijn contacten hebben heel veel andere WhatsApp-contacten. Én talloze studie- en werk-WhatsApp-groepen. Én gezins- én familie-WhatsApp-groepen. Én verjaardag-WhatsApp-groepen. Zelf zit ik in een fitte & slanke zussen-WhatsApp-groep … Met mijn ene zus, ja … Er is snel een aanleiding voor een groep. Dus heb je kinderen op de basisschool? Die klasse-WhatsApp-groep vol met klagende ouders is dé oplossing. Maar al dat gedoe vreet tijd en energie …

WhatsApp-ers verschillen. Van lovers tot haters. Van precieze tot nonchalante. Van assertieve tot passieve. Van sociale tot zakelijke. Van denkers tot doeners. Van kritische tot milde. En alles daar tussenin.  

Er zijn – uber coole – mensen die juist blij zijn als je – eens – níet reageert op WhatsApp-berichten. Niks is ongehoord. Rustig lezen met aandacht, zonder iets bevestigends? Dat is niet – per se – kil. We hebben allemaal onze eigen stijl. Natuurlijk stellen sommige mensen hun vinkjes in op altijd – zakelijk – lichtgrijs.  Standaard – schijnbaar – ongelezen? Grappig, dat blijft verstoppertje spelen!

Blauwe vinkjes – Doeneke wil ‘t proberen!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Digitaal
2
Een beetje mysterieus

Soms overvalt mij het gevoel dat ik teveel wil. Soms mag ik juist te weinig van mezelf. Spontaan vind ik mezelf op mijn leukst. Wat een leuke foto! Ik kijk naar mijn brede lach, blote tanden en fonkelende ogen. Precies zoals ik me op mijn lekkerst voel. “Ja, die knipte …

Doeneke Digitaal
9
Ben ik er zo eentje?

Best heet weer deze zomer. Dus een kort koppie? Ja, dat lijkt me wel wat. Lekker wat frisse lucht in mijn nek … En eens iets anders dan dat eeuwige lange onbeschaamde grijs. Ik deel mijn ideetje met wat mensen om mij heen. Oef, ik stuit op weerstand. Nogal ja. …

Doeneke Digitaal
3
Mijn lijf scoort onvoldoende

Dus ik ben 36! Mijn – net als ik – 51-jarige vriendin straalt. Bij een lichaamsanalyse blijkt zij een stuk jonger dan haar kalenderleeftijd. Ze heeft een metabolische leeftijd van 36. Top, zo’n opsteker wil ik ook! Wat weken later sta ik op die indrukwekkende weegschaal en strek mijn armen. …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten