Hey, what’s up?

Doeneke Digitaal
1

Hoezo zijn wij close? Ik zie in zijn WhatsApp-contactinformatie ‘laatst gezien vandaag om 10:40′. Raar lang na gisterenmiddag mijn 15:43. Voor mijn bericht zie ik twee lichtgrijze vinkjes – ongelezen. Hij gebruikt wel WhatsApp, maar laat mijn bericht links liggen?!

Ongehoord! Geen respons op mijn WhatsApp-berichtje. Irritant! Gedachten als ‘er zal toch niets gebeurd zijn?’ of ‘neem lekker de tijd’ poppen bij mij alleen op voor 75+ers. Jonger dan dat zet ik een streep door zulke coulance.

Blauwe – gelezen – vinkjes voor mijn berichtje en geen reactie terug? Terwijl mijn bericht daar wel om vraagt? Dat is minder irritant. Mijn contact leest mijn bericht en neemt dus die moeite. Dat is fijn. Even zien broeden op een fijne reactie? Ik trek dat een dag of twee. Dan verandert geen reactie in een rottig buikgevoel. Ik ben allergisch voor afwijzingen.

Maar eindeloze lichtgrijze vinkjes? Nooit een reactie? En wel online? Ik krop het op. Ik stuur geen ‘En?!’ Want ‘stalken’ is een plaag.

Veel van mijn contacten hebben heel veel andere WhatsApp-contacten. Én talloze studie- en werk-WhatsApp-groepen. Én gezins- én familie-WhatsApp-groepen. Én verjaardag-WhatsApp-groepen. Zelf zit ik in een fitte & slanke zussen-WhatsApp-groep … Met mijn ene zus, ja … Er is snel een aanleiding voor een groep. Dus heb je kinderen op de basisschool? Die klasse-WhatsApp-groep vol met klagende ouders is dé oplossing. Maar al dat gedoe vreet tijd en energie …

WhatsApp-ers verschillen. Van lovers tot haters. Van precieze tot nonchalante. Van assertieve tot passieve. Van sociale tot zakelijke. Van denkers tot doeners. Van kritische tot milde. En alles daar tussenin.  

Er zijn – uber coole – mensen die juist blij zijn als je – eens – níet reageert op WhatsApp-berichten. Niks is ongehoord. Rustig lezen met aandacht, zonder iets bevestigends? Dat is niet – per se – kil. We hebben allemaal onze eigen stijl. Natuurlijk stellen sommige mensen hun vinkjes in op altijd – zakelijk – lichtgrijs.  Standaard – schijnbaar – ongelezen? Grappig, dat blijft verstoppertje spelen!

Blauwe vinkjes – Doeneke wil ‘t proberen!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Digitaal
4
Slurp slurp

Zo schattig! Dat filmpje met die kat en die schildpad. En die met die baby en d’r vader. Voor ik het weet verlies ik me in van die korte videootjes. Zo op mijn smartphone. Ik zoek deze filmpjes niet. Deze reels vinden mij. Door die lekker gulle AI. Maar is …

Doeneke Digitaal
13
Hoe dom kan je zijn?

Liefdevol voldoet ze in no time twee Tikkies. 2x €750,- voor haar vriendin. Want die zit duidelijk heel erg lelijk in de penarie. Ze schrijft zelfs warrig in haar WhatsApp-berichtje. Niks voor die vriendin, normaal de rust zelve en nu zo paniekerig. Ze heeft geld nodig. ‘Heel erg dringent’ schrijft …

Doeneke Digitaal
53
Lekker digitaal of doodeng?

Voor wat ontspanning en romantiek nestel ik me op de bank voor de televisie. Heerlijk zo’n aflevering van First Dates Hotel. Altijd smullen. Lukt die match of gaat het fout? De matches zijn perfect dit keer. Nieuwe liefdes bloeien op. Heerlijk! Debbie zit zenuwachtig aan de bar en Rob loopt …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten