Ben ik er zo eentje?

Doeneke Digitaal
10

Best heet weer deze zomer. Dus een kort koppie? Ja, dat lijkt me wel wat. Lekker wat frisse lucht in mijn nek … En eens iets anders dan dat eeuwige lange onbeschaamde grijs. Ik deel mijn ideetje met wat mensen om mij heen. Oef, ik stuit op weerstand. Nogal ja. Maar het is mijn haar en mijn hoofd. Dus. Een kort kapsel maakt het haar niet alleen maar lekker luchtig. Met een kort kapsel transformeer je zomaar je persoonlijkheid. Google ’t maar. Wil ik dat wel?

Met het ‘kapsel kort pittig’ val je direct onder het uitgelezen praktische type vrouw. Zij die haar haren lekker kort heeft, omdat dit zo gemakkelijk is. En vaak met een kittig kleurtje, voor nog wat extra pit. Op (anti) kort pittig Facebook-pagina’s kun je terecht voor divers beeldmateriaal van vrouwen met dit kapsel. Synoniem aan ‘kort pittig’ zijn hier ‘lelijk en dom’. Oei.


Dan toch maar ietsje minder kort? Zo’n halflang, asymmetrisch, ietwat bolstaand kapsel? Nee! Dan ben je een ‘Karen’. Haar slogan is ‘I want the manager now!’ Karen is die akelig verwende witte vrouw. Zij vindt zichzelf geweldig en haalt anderen neer – in één klap. Met veel heibel. Na even surfen op ‘kapsel Karen‘ – en heel wat shocking memes en video’tjes verder – wil ik dit kapsel toch ook maar niet.


Dus tja, dan houd ik mijn grijzende haar toch lang? En voor frisse lucht in mijn nek steek ik mijn haar wel op. Fijn in een paardenstaart. Ik google mijn ‘kapsel paardenstaart‘. Ik stuit op vrouw die haar uiterlijk niet aanpast aan de normen die gelden voor haar leeftijd. Op Facebook zie ik die categorie ‘van achteren lyceum, van voren museum’. Ai. Al die digitale vooroordelen. Ik krijg er jeuk van. Ik doe gewoon lekker het kapsel dat ik zelf wil …

Zo eentje – Doeneke wil ’t proberen!

Lees ook de post Word ook oud & grijs!

Grijs is als alles in wit en niets in zwart. Grijs is eerlijk en alles. Mooie blog Doeneke met een fijne kijk op digitaal. Alles en niets is digitaal. Dankjewel

Als klein rood meisje noemden ze me tomaatje. Als grijze vrouw noemen ze me omaatje. Mensen maken dingen graag simpel. Als ik mijn mening geef heet ik woke. Ik word er simpel van.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Digitaal
3
Hi! It’s me!

Naarstig zoek ik naar die ene foto op mijn telefoon. Gisteren komt dat leuke plaatje nog ongevraagd voorbij. En nu vind ik haar niet. Waar ga ik op zoek? Naar mijn app Galerij of naar Foto’s? En wat heeft AI deze keer voor mij in petto? De app Galerij brengt …

Doeneke Digitaal
3
Ik ben het zelf!

Hij herkent mij alweer niet. Ik druk mijn wijsvinger liefdevol op dat rondje aan de achterkant van mijn smartphone. Dan plaats ik mijn vinger ietsje scheef. Nog steeds herkent mijn telefoon me niet. Ik druk ietsje harder op die vingerafdrukscanner. Niets. Ietwat geïrriteerd leg ik mijn telefoon op de tafel …

Doeneke Digitaal
4
Slurp slurp

Zo schattig! Dat filmpje met die kat en die schildpad. En die met die baby en d’r vader. Voor ik het weet verlies ik me in van die korte videootjes. Zo op mijn smartphone. Ik zoek deze filmpjes niet. Deze reels vinden mij. Door die lekker gulle AI. Maar is …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten