Zullen we iets leuks doen?

Doeneke Sociaal
2

Liever speelt zij geen partijtje tennis met mij. “Dat is toch gezellig?” dring ik aan. Nou nee. “Ik ben een presteerder”, legt ze uit. “Winnen is alles voor mij, dus dan ben ik niet leuk”. Oh? Ik sta echt anders in die wedstrijd. Ik ben in best wat dingen fanatiek, maar winnen bij sport? Nee, dat boeit me niet. Ik ben in spelletjes geen presteerder. Dat weet ik sinds vroeger, door heel veel tennissen. Super gezellig!

Als kind tennis ik eindeloos. Vaak sla ik – in mijn eentje – ballen tegen een muurtje. Of ik spreek af voor een partijtje op de tennisbaan, bij ons om de hoek. En ja, zelfs de allerleukste jongens krijg ik mee voor een potje tennis. Ik kan het goed. En dat vinden zij leuk. Ook de wekelijkse tennistraining met best pittige oefeningen van die leuke trainer vind ik super. Ik ga met het – liefst gemixte – competitieteam fijn op bezoek bij andere teams in de buurt. Lekker samen tennissen. En natuurlijk doe ik mee aan elk feestelijk toernooitje op de club. Reuze gezellig allemaal.

Opeens is de lol voorbij. De clubtrainer vindt het de hoogste tijd voor mijn volgende stap. Ik mag op ‘selectietraining’. Hoezo? “Met serieuze extra trainingen verbeteren we je techniek, tactiek, mentaliteit en fysiek; je wordt dan een échte wedstrijdspeler; je hebt het in je!”, verkoopt hij mij het goede nieuws. Het lijkt me niks. Maar hij staat erop. Ik zie, na maanden aandringen van die steeds minder leuke trainer, geen andere optie. Ik stop met tennis.

Voor de gezelligheid en leuk bewegen, ga ik op jazzballet. Met andere meisjes, allemaal zonder winnersmentaliteit. Allemaal hetzelfde dansje. Doe je een dansje duidelijk beter, dan val je uit de toon. Dus dat doe je maar niet. Heerlijk.

Voor de leuk – Doeneke wil ‘t proberen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Sociaal
3
Opzwepend en lekker!

Ze danst K-pop. In een girlsband. En verandert van een verlegen tiener in een podiumbeest. De muziek is een combi van hiphop en andere popmuziek. De choreografie van de dans is dynamisch, strak, synchroon en met oog voor detail. Heel veel details. De teksten bevatten een activistische boodschap. De Zuid-Koreaanse …

Doeneke Sociaal
6
De lekkerste ballen

Elitair is het niet. Het is voor iedereen. Filmsterren doen het. En taxichauffeurs. Presidenten en kinderen. Mannen en vrouwen. Denk ik aan jeu de boules, dan denk ik aan de zomervakanties in Frankrijk vroeger. Op dorpspleinen spelen Franse oude mannetjes dit spel. Ze zitten op een bankje en staan op …

Doeneke Sociaal
41
Stem op mij!

‘Ik hou niet zo van politiek’, zegt ze keer op keer. Dus stemt ze nooit. Ik leer om altijd te stemmen. Van mijn ouders en grootouders. Mensen van vroeger. Omdat democratie niet vanzelfsprekend is. Dat zomaar een of andere griezel onze democratie verandert in een autocratie. Gevaarlijk. Dat je onze …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten