Nederland op Instagram

Doeneke Sociaal
4

Deze week logeren Kroatische vrienden in ons huis. Ze verheugen zich op The Netherlands. Wij leven hier luxueus en modern, weten ze. Dat leert Bojana op Instagram. Zij volgt Nederlandse influencers. Graag en veel ja, maar wat dan? Ze showt een story van zo’n inspirator. Wow, die influencer toont haar prachtige huis. Wow, die trendy Japandi-inrichting. Wow, haar authentieke glas-in-lood ramen. Wow, haar ideale tuinkantoor achterin haar bloemrijke tuin. Ze vertelt hoe ze smart woont en werkt. Wow, op haar bank met usb-lader. Wow, die staande lamp is tevens een luidspreker. Moderner wordt ’t niet. En die cleane keuken zit of course vol moderne snufjes.

In onze huiskamer leren deze bevriende gasten dat niet alle Nederlanders zo wow wonen als die energieke ster op Insta. Ik leid ze rond in ons huis. In de keuken prijst Bojana onze authentieke details. Zoals pannen hangend aan vleeshaken. Net als bij een slager, wow. Waar is jullie espressoapparaat?! Die luxe hebben zij in Varaždin wel. Ik toon hoe ik koffie zet. Met koffiebonen, een molen en een filter. Deze bewerkelijke wijze van koffiezetten kent Bojana niet. “They call this slow coffee“, zeg ik opgewekt. Ik voel me net een influencer.


Ondertussen passen wij op het huis van vrienden. Daar werkt alles smart. Een app regelt de temperatuur en het licht. Gelukkig is het zomer. Met volop natuurlijke warmte en licht. Hoe hun imposante espressoapparaat werkt, ontdek ik niet. Ook blijf ik verre van die sous-vide-koker. En die wijnklimaatkast blijft mooi dicht. Luxueus modern? Ik weet ’t niet. Wow, wat een hippe vuilnisbak in de keuken. Met een slimme sensor. Die klapt, wow, open telkens als ik in de buurt beweeg. Verre van écht smart. Soms werkt modern niet goed. Soms is goed niet modern. Echte luxe is als mijn pannen. Oud, mooi en gezond.

Goed – Doeneke wil ’t proberen!

Haha, ik irriteer mezelf ook regelmatig aan de prullenbak 😅 je went er wel aan, maar er komt nog een nieuwe op een ander plekje!

Geweldig verhaal! Herkenbaar. Zelf een keer op een huis gepast met ALLES electronisch. Nooit muziek afgespeeld, geen film kunnen kijken, werking koffie-apparaat niet doorgrond en tot op de dag van vandaag geen idee hoe de verwarming bediend moest worden. Gekmakend.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Sociaal
6
Zoek die hunk

Ik zoek tenoren. Piepjong hoeft niet. Good looking mag, maar hoeft ook al niet. Ik droom van een type Carlo Bergonzi. Ik zoek onder mijn mannelijke vrienden, bekenden en hun bekenden. Ons koor kampt met deze hoge-mannenstem-schaarste. Het is ook geen fijne vraag ‘ben jij een tenor?’. De vraag of …

Doeneke Sociaal
2
Zullen we iets leuks doen?

Liever speelt zij geen partijtje tennis met mij. “Dat is toch gezellig?” dring ik aan. Nou nee. “Ik ben een presteerder”, legt ze uit. “Winnen is alles voor mij, dus dan ben ik niet leuk”. Oh? Ik sta echt anders in die wedstrijd. Ik ben in best wat dingen fanatiek, …

Doeneke Sociaal
10
Aan de kant!

‘Schijnheil!’ foeter ik in mezelf. Zo’n parmantig rechtop zittende 70+-fietser haalt mij moeiteloos in. Snel scan ik haar fiets op dat geniepige elektrische hulpmotortje. Bingo! Onze forse tegenwind heeft geen vat op haar. Soepeltjes trapt ze de pedalen rond. Allemaal fake, weet ik. Zij heeft zo’n fiets met elektrische ondersteuning. …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten