Ik ben het zelf!

Doeneke Digitaal
3

Hij herkent mij alweer niet. Ik druk mijn wijsvinger liefdevol op dat rondje aan de achterkant van mijn smartphone. Dan plaats ik mijn vinger ietsje scheef. Nog steeds herkent mijn telefoon me niet. Ik druk ietsje harder op die vingerafdrukscanner. Niets. Ietwat geïrriteerd leg ik mijn telefoon op de tafel voor me. Dan pak ik ‘m quasi nonchalant op en plaats – quasi achteloos – opnieuw mijn vinger. Wellicht accepteert mijn telefoon deze spontane vingerplaatsing wel. Helaas. Mijn smartphone wijst mij af.

Die andere biometrische ontgrendeling – gezichtsherkenning – werkt ook niet altijd lekker met mij. Stel je deze in wanneer je er fris en fruitig – mooi in de make-up én met je lenzen in – bijzit, dan volgt regelmatig een akelige optater. Naturel herkent je smartphone je niet, tenzij je er altijd fris en fruitig uitziet. Maar als ik zonder make-up en met een aftandse leesbril op lekker op mijn telefoon wil relaxen, dan blokt ie me. Smart staat ook voor genadeloos.

Jijzelf als wachtwoord. Mwah. Gelukkig is er die ouderwetse niet-biometrische methode met een wachtwoord of pincode. Mits deze wat ‘body’ heeft: lengte en een rijke variatie in tekens, is die nog veilig ook. Dat lukt me wel. En deze tik ik zelfs losjes cool met twee duimen in op mijn schermpje. Deze ontgrendelcode snappen mijn smartphone en ik allebei. I’m in!

Smart – Doeneke wil ‘t proberen!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Digitaal
4
Slurp slurp

Zo schattig! Dat filmpje met die kat en die schildpad. En die met die baby en d’r vader. Voor ik het weet verlies ik me in van die korte videootjes. Zo op mijn smartphone. Ik zoek deze filmpjes niet. Deze reels vinden mij. Door die lekker gulle AI. Maar is …

Doeneke Digitaal
13
Hoe dom kan je zijn?

Liefdevol voldoet ze in no time twee Tikkies. 2x €750,- voor haar vriendin. Want die zit duidelijk heel erg lelijk in de penarie. Ze schrijft zelfs warrig in haar WhatsApp-berichtje. Niks voor die vriendin, normaal de rust zelve en nu zo paniekerig. Ze heeft geld nodig. ‘Heel erg dringent’ schrijft …

Doeneke Digitaal
56
Lekker digitaal of doodeng?

Voor wat ontspanning en romantiek nestel ik me op de bank voor de televisie. Heerlijk zo’n aflevering van First Dates Hotel. Altijd smullen. Lukt die match of gaat het fout? De matches zijn perfect dit keer. Nieuwe liefdes bloeien op. Heerlijk! Debbie zit zenuwachtig aan de bar en Rob loopt …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten