En hier is generatie Z… -Estafette interview 4- Isabelle

Doeneke Werkpret

Dans op jouw favoriete muziek en draag kleren die jij leuk vindt! Denk niet dat je dingen niet meer mag doen omdat je een bepaalde leeftijd hebt. Isabelle vindt generaties onderscheiden onzin. Zij ervaart geen generaties, maar een tijdsgeest en deze geldt voor alle individuen van alle leeftijden. Een wijze les van deze 19 jarige. En hiermee het laatste interview in de serie ‘En hier is generatie Z…’.

‘Zichzelf in het kwadraat worden’. Met dit doel studeert Isabelle aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Haar richting is autonome fotografie. Ze ontwikkelt zich tot kunstenaar. Ook leert zij hoe ze over haar werk kan praten. Zo kan ze zich later als kunstenaar redden in de maatschappij. Een prettige combinatie tussen zweverigheid en realiteit.

Hoe zie jij jouw toekomstige werkleven?

Het zou mooi zijn als ik mijn geld kan verdienen met fotografiewerk waar ik zelf achter sta. Een eigen atelier zou fijn zijn. Ook lijkt me een hostel/ bar runnen leuk. Een plek waar reizigers elkaar ontmoeten en samen muziek maken. En waar onbekende muzikanten de kans krijgen op te treden.

Hoe zie jij jouw toekomstige werkleven in combinatie met jouw privéleven?

Het lijkt me mooi om in een kunstenaarscollectief te leven. Waar werk en privé vervlochten zijn. Waar we in ons eigen ritme creëren, elkaar stimuleren en ons samen vervelen.

Heb je al eens voor een baas gewerkt? Wat is het belangrijkste dat je daar hebt geleerd? En wat heeft jou daar het meeste verbaasd?

Ik heb veel verschillende baantjes gehad: bij een bakker, supermarkt, verkopen langs de deuren en in een kantine van een ziekenhuis. Wat mij opviel is dat er veel macht werd gebruikt. De wil van ‘de meerdere’ was wet. Dat was niet goed voor de samenwerking en de werksfeer. Nu werk ik achter de bar bij het Patronaat in Haarlem. Daar is het gelukkig heel gezellig.

Wat zou je later in werk zeker anders doen dan je ouders?

Ik zou niet zomaar dingen opgeven voor mijn kinderen. Ik zou meer voor mijzelf kiezen.

Wat vind jij de grootste kracht van jouw generatie? En hoe zou jouw generatie dat optimaal in kunnen zetten?

We zijn vroeg in ons leven in aanraking gekomen met internet en zien veel. Hierdoor gaan we er vanuit dat alles mogelijk is. We zijn doelgericht.

Wat is de grootste zwakte van jouw generatie? En wat zouden jij en jouw generatiegenoten daaraan kunnen doen?

Wij krijgen niet meer de kans om ons te vervelen. Er is altijd iets te doen op onze telefoon. Ik ben verslaafd aan beelden: YouTube, Netflix. Zonde! Misschien moet ik weer een oude Nokia nemen. “Kunst ontstaat uit verveling”, zei beeldend kunstenaar Theo Kley. Dus daar moet ik wat aan doen. Een docent van mij zei onlangs “Wat zijn jullie productief” en “Wat moeten jullie veel van jezelf”. Dat waren geen complimenten.

Alles opgeteld: hoeveel leef- (en werk)pret heb jij op een schaal van 1 …….. 10?

Van een 8 tot en met een 4 bij een mental breakdown. Dan lukt het allemaal niet en pieker ik daarover.

Wat is jouw tip aan de 40-plusser van dit moment?

Wees open minded. Weet dat er zoveel mogelijk is. Ga het aan!

Wat is/ zijn jouw ultieme leef-werkpret-tip(s)? 

Dans op jouw favoriete muziek en draag kleren die jij leuk vindt!

 

Ons samen vervelen – Doeneke wil ’t proberen!

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doeneke Werkpret
3
Hoe regelen we de looks?

Zo’n kek pakje lijkt mij ook wel wat voor op het werk. Mag dat? Dat een werkgever een korte broek met teenslippers verbiedt, snap ik wel. Dat ziet dat er vaak weinig fraai uit. Bij deze organisatie vermeldt het kledingvoorschrift niets over zo’n kek pakje. Wel staat er ‘draag geen …

Doeneke Werkpret
Wat verbeeld jij je eigenlijk?

“I never look at my watch when I’m sketching!” zegt modeontwerper, kunstenaar en fotograaf Karl Lagerfeld. Met zijn creaties verovert hij de wereld. En mijn hart loopt over van bewondering voor zoveel creativiteit. Met een aantal trainingen leer ik slim tekenen – voor mijn werk. Gewoon op papier. Ik schets met …

Doeneke Werkpret
1
Tsja, die winnende keuze

Ik zet mijn vinger op mijn borstbeen, strijk met mijn hand over mijn hart en wijs naar jou. Tintelingen. Dat gebaar wil zeggen ‘ik hou van jou’. Ik ben wel beperkt. Dit is mijn enige zinnetje doventaal. De Cubs zijn top in American football. Paps is een topcoach en zijn zoons …

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "Toestaan cookies" zodat je makkelijk op deze site kan surfen. Als je op deze site blijft zonder je cookie-instellingen te wijzigen of je klikt hier op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten